Annonce
Sport

Dansk fodboldnomade faldt om med hjerteproblemer på banen

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
David Boysen faldt om på banen under en kamp for israelsk klub og blev kørt væk i ambulance.

Fodboldspilleren David Boysen med en fortid i blandt andet Lyngby og Brøndby faldt tidligere på efteråret om med hjerteproblemer midt under en ligakamp i den bedste israelske fodboldrække.

Den 28-årige kantspiller, der optræder for bundholdet Nes Tziona, fortæller til Tipsbladet, at problemerne opstod i en kamp mod Bnei Yehuda.

Boysen havde forud for hændelsen ikke spillet fuld tid i mere end et år, og det var ifølge ham selv årsagen til, at han faldt om henimod slutningen af opgøret.

- Jeg kunne slet ikke trække vejret, og det var selvfølgelig en utrolig skræmmende oplevelse.

- Skæbnen ville, at min familie var inde og se kampen, og de blev selvfølgelig meget bange, da jeg blev kørt væk i ambulance, men alt gik heldigvis godt, siger David Boysen til tipsbladet.dk

Kantspilleren forklarer, at han lider af det, han kalder et accelererende hjerte. Det betyder, at pulsen kan stige, hvis han er inde i en svær periode.

- Det var det, der skete, da jeg faldt om, og det blev ved med at slå hurtigt i en halv time, selv om jeg bare sad stille på en stol, siger Boysen

Han fortæller, at arbejdsgiveren fortsat er lidt "bange" på hans vegne, men det er han ikke selv.

David Boysen har af flere omgange spillet for Lyngby. I 2016 var han tilknyttet Brøndby.

Desuden har han spillet i klubber som AB, Viborg, hollandske Roda og senest har han været i Sverige og optræde for Elfsborg og Helsingborgs IF.

/ritzau/

Annonce
Tipsbladets interview med David Boysen på fodboldavisens hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Billund

25 års jubilæum: Sten Dahl Knudsen

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce