Annonce
Aabenraa

Dansk Folkeparti reddede ny periode til Thomas Andresen

Thomas Andresen får endnu en periode som borgmester i Aabenraa Kommune, men han var naturligvis træt af tilbagegangen til Venstre. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Borgmester Thomas Andresen slap for at skulle ud og finde et nyt flertal, selv om Venstre mistede to mandater. Med Dansk Folkepartis fortsatte støtte fik han lige præcis flertal.

Annonce

Aabenraa: Mens klapsalverne lød i Kongesalen på Folkehjem, faldt Thomas Andresen og Kirsten Nørgård Christensen hinanden om halsen. For selv om Venstre var gået tilbage med to mandater - fra 13 til 11 - ved tirsdagens kommunalvalg, så kunne borgmesteren og hans gruppeformand nemlig tælle til 16 - det magiske tal, når det handler om at have flertal i Aabenraa Byråd.

Det kunne de gøre, selv om viceborgmester Ejler Schütt lod vente på sig på Folkehjem, fordi han havde travlt som valgansvarlig i hjembyen Løjt. De to partier, der også var i valgforbund, havde nemlig på forhånd aftalt, at DF'erne ville pege på Andresen som borgmester.

- Jeg er glad, selv om vi gik tilbage, for det var trods alt mindre end landstendensen. Det er klart, at jeg havde håbet på, at der havde været en borgmestereffekt i forhold til, at jeg synes, kommunen har haft fire gode år, sagde Thomas Andresen, der ikke tøvede med at svare ja på spørgsmålet om, om han var klar til at gå med det mindst mulige flertal.

Annonce

Bred konstituering

- Det er nok for mig. Nu arbejder vi i de kommende dage videre med en konstituering, forklarede borgmesteren, der i det arbejde vil forhandle med de øvrige partier om fordelingen af udvalgsposterne, og han håber, det kan lykkes at få en lige så bred konstituering som for fire år siden, hvor det kun var Enhedslisten og SF, der endte med at stå udenfor.

- Jeg ved, jeg fortsætter som borgmester, men det er klart, at det giver en usikkerhed i forhold til sammensætningen, ligesom jeg kan være bekymret i forhold til, om det kan lade sig gøre at trykke delete og se fremad i den nye periode, sagde borgmesteren.

Annonce

Skole flyttede kun lidt

Fjordskolen har været det store debatemne i valgkampen, men det kom ikke til at få afgørende betydning. Socialdemokraterne gik ganske vist frem med et enkelt mandat, men som borgmesteren pegede på, så gik De Konservative, der er med i flertallet for flytningen, frem fra et til to mandater.

- Til lykke med det. Det er rigtigt godt gået. De har kørt en god valgkamp, og så har de også været med til at tage nogle af de svære beslutninger de seneste fire år, roste borgmesteren.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

Det holdt ualmindelig hårdt: Til sidst fik Team Esbjerg dog slæbt sejren hjem

Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce