Annonce
Billund

Dansk Folkeparti siger nej til besparelser på ældreområdet

Per Nyhus (DF) vil på tirsdagens byrådsmøde på vegne af Dansk Folkeparti stille ændringsforslag til de besparelser, der skal vedtages. DF vil ikke stemme for besparelser på ældreområdet. Arkivfoto: René Lind Gammelmark
En lang række områder skal bidrage til at finde kommunale besparelser på i alt 14 millioner kroner. Dansk Folkeparti vil dog ikke lægge stemmer til det sparekatalog, der indeholder besparelser for 2,2 millioner kroner på ældreområdet.
Annonce

Billund Kommune: Det bliver ikke et enigt byråd, der på byrådsmødet på tirsdag stemmer for besparelser på sammenlagt 14 millioner kroner. Dansk Folkeparti vil til byrådsmødet stille et ændringsforslag, der fritager ældreområdet for besparelser.

- Det er ikke, fordi vi ikke vil tage ansvar, men de to forslag til besparelser på ældreområdet kan vi ikke stemme for, siger gruppeformand Per Nyhus (DF).

De to forslag, som Dansk Folkeparti ikke kan stemme for, er forslaget om at skrotte en pulje på halvanden million kroner til pasning af borgere med demens på plejecentrene, ligesom der er lagt op til at spare 700.000 kroner på at droppe den såkaldte klippekortordning, hvor borgere kan bruge et klip til at få ekstra rengøring eller aktiviteter, der kan forebygge ensomhed.

Besparelser i Billund Kommune

Besparelserne i Billund Kommune vil ramme således (såfremt det nuværende sparekatalog godkendes):

Ældre og plejehjem: 2,2 millioner kroner

Børn og skoler: 2,3 millioner kroner

Unge og kultur: 857.000 kroner

Teknik- og miljø: 780.000 kroner

Andre: 7,8 millioner kroner

Annonce

Folk løber allerede stærkt

Besparelser på ældreområdet er ikke gængs DF-politik, og derfor vil partiets tre mand store byrådsgruppe stille et nyt forslag til besparelser. Her vil besparelserne på ældreområdet være pillet ud.

- Vi hører, at folk allerede løber meget stærkt. Jeg tror, at skruen er strammet nok i forvejen, og der bliver flere og flere ældre, siger Per Nyhus.

- I det store spil er det ikke mange penge, der er tale om, men på et tidspunkt er nok nok, og det mener vi, at det er nu, tilføjer han.

Annonce

Bruger for meget

Besparelserne er nødvendige, da Billund Kommune har et for stort forbrug inden for serviceområdet. I 2019 blev servicerammen overskredet, og alt tyder på, at det samme vil ske i 2020.

Hvis I ikke vil være med til at spare de 2,2 millioner kroner på ældreområdet, må I vel komme med forslag til, hvor de ellers skal findes?

- Enten skal vi finde dem et andet sted, eller også skal vi håbe på, at vi får strammet så meget op, at det ikke bliver nødvendigt. Ellers må vi betale den sanktion, der kan komme, siger Per Nyhus.

Så I vil ikke være blege for at bruge for meget og æde en eventuel økonomisk sanktion?

- Det har jeg ingen problemer med.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Lone må lukke ned for bryllups-biks i tre uger: Overnatningsmuligheder på Fanø er revet væk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce