Annonce
Sport

Dansk golfspiller ender uden for top-10 i PGA-turnering

Orlando Ramirez/Ritzau Scanpix
Sebastian Cappelen endte på en 21.-plads i PGA-turnering i Californien, hvor han ellers havde lagt stærkt ud.

Den danske golfspiller Sebastian Cappelen ryger ud af top-10 i sidste runde af PGA-turnering i Californien.

Cappelen gik sidste og fjerde runde af turneringen Farmers Insurance Open i to slag over par.

Dermed ender han på en delt 21.-plads i turneringen, der afholdes i San Diego.

Det så ellers lyst ud for Cappelen, da han efter første runde lagde sig på en delt førsteplads over flere af golfens topnavne. Han gik første runde i seks slag under par, hvilket gav ham den flotte startplacering.

Men i både anden og tredje runde kunne kan ikke holde den flotte form. Han gik begge runder i et slag under par, hvilket dog var tilstrækkeligt for at holde en plads blandt de bedste ti i turneringen.

Men natten til mandag dansk tid blev det til tre birdies og fem bogeys for danskeren.

Cappelen ender med et samlet resultat i turneringen på seks slag under par.

Australske Marc Leishman vandt turneringen med et samlet resultat på 15 slag under par.

Cappelen sluttede i forrige uge på en delt sjetteplads i en PGA-turnering, der også blev spillet i Californien.

Det var hans første placering blandt de ti øverste på PGA-touren og indbragte cirka 1,5 millioner kroner i præmiepenge.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce