Annonce
Danmark

Dansk griseproduktion er en gevinst for Danmark

Landbrug: Dansk landbrug er frontløber, når det kommer til udvikling af ny teknologi og nye løsninger. Et forspring som nu øges yderligere, fordi det i 2020 er mere attraktivt for landmændene at investere i fremtidens miljø- og klimavenlige løsninger takket være en pulje på 85 millioner. Investeringerne er værdifulde ikke kun for landbruget, men for hele Danmark. Dansk grisekød er bredt anerkendt i verden for den høje kvalitet og bidrager udover eksportindtægter også med over 35.000 arbejdspladser her i landet.

I debatindlægget Borgerne betaler prisen for at blive Kinas pølsevogn i avisen Danmark tegner Helene Meden Hansen, et billede af det danske land som forarmet og uden håb. Det må stå for skribentens egen regning og antager mere karakter af et manifest, som er nedskrevet uden skelen til den virkelige verden.


Annonce

I debatindlægget Borgerne betaler prisen for at blive Kinas pølsevogn i avisen Danmark tegner Helene Meden Hansen, et billede af det danske land som forarmet og uden håb. Det må stå for skribentens egen regning og antager mere karakter af et manifest, som er nedskrevet uden skelen til den virkelige verden.

Christian Fink Hansen


I virkelighedens verden er de nye staldanlæg et kvantespring for både grisene, landbrugets forretning og klimaet. Og siden den første husdyrslov der trådte i kraft i 2007, er der også taget specifikt hensyn til lokalsamfundene, som selvfølgelig har – og skal have – en plads i det danske landskab.

De nye staldanlæg, som i parentes bemærket erstatter ældre bygninger, skal leve op til nye og ambitiøse miljøkrav. For overhovedet at være berettiget til tilskud, skal mindre stalde f.eks. reducere ammoniakemissionen 49 procent mere end nødvendigt i forhold til de danske regler for at få godkendt et staldanlæg. Altså reduktionskrav som er mere ambitiøse end lovgivningen, der ellers gælder på området.

I indlægget kritiseres også størrelsen på bedrifterne. Det er korrekt, at bedrifterne i dag er større end for 20 år siden. Men det er der taget hensyn til i husdyrloven fra 2007, hvor kravet om afstand til nærmeste nabo er længere jo større grisestalden er.

Alle tiltagene til trods, er vi godt klar over, at vi fylder i det danske landskab, og det kan vi godt være stolte af. For i Danmark producere vi nogle af verdens bedste og mest kvalitetssikrede fødevarer. Udlandet kigger mod Danmark på fødevareområdet. Det betyder ikke, at alt er perfekt og vi ved godt, at eksempelvis gyllen generer lugtesansen, når den bliver spredt på vores marker særligt i foråret.

Christian Fink Hansen

Det lugter ikke af blomster, men vi gør, hvad vi kan for at minimere generne, ligesom vi arbejder på konstant at udvikle nye redskaber, som gør os endnu mere klimarigtige. I den målsætning spiller det godt ind, at flere landmænd nu får mulighed for at investere i fremtidens løsninger.

Annonce
Annonce
Sydjylland

Corona løsner grebet om særligt plagede kommuner - men kun to syd- og sønderjyske kommuner når under kritisk grænse

Sydjylland For abonnenter

Lastbilchaufføren Lasse er møgtræt af ulovligt parkerede campingvogne på motorvejs-rastepladser: Er blevet svinet til, når han har påpeget problemet

Esbjerg

Mand gik på rov efter voksenslik: Stjal for flere tusind kroners eksklusiv champagne og sjælden gin

Sønderborg

Mariann arbejder med mursten som sin oldefar: - Uden teglværkerne var jeg nok blevet tysker

Esbjerg For abonnenter

Charli havnede på skadestuen som 17-årig: - Jeg blev slået ned, fordi jeg er transperson

Danmark

Fredagens coronatal: Fald i antal nysmittede

Erhverv For abonnenter

Høsten er landmændenes eksamen: Det tegner til en middelpræstation til god pris

Sønderborg

Efter redningsaktion: Det er der sket med kattekillingen fra Flemmings bil

Kultur

Ghita Nørby efter omtalt interview: Jeg bliver ked af det

Nordtyskland

Total forvirring: Coronareglerne nord og syd for grænsen passer overhovedet ikke sammen

Aabenraa For abonnenter

Efter nedrivning af forfaldent hotel: Området er blevet meget mere værd

Haderslev

Facebook kogte: - Parkeringshus ved Meny? Det var da en tåbelig idé

Annonce