Annonce
Indland

Dansk hiphop-pioner og ildsjæl Jeppe Bisgaard er død

Jeppe Bisgaard er her fotograferet, inden han skulle være dommer til rapkonkurrencen "Mc Fight Night 2005" i Cirkusbygningen.

Dj og rapper Jeppe Bisgaard, søn af Hans Otto Bisgaard, er død, 47 år gammel. Det oplyser familien.

Rapper, sangskriver, dj og hiphop-pioner Jeppe Bisgaard er død, 47 år gammel.

Det meddeler familien på Facebook.

Jeppe Bisgaard er ifølge BT død efter flere års kræftsygdom. Han var søn af radioværten og musikkenderen Hans Otto Bisgaard.

Selv var Jeppe Bisgaard kendt på den danske hiphopscene som en ildsjæl.

- Vi har nu som familie valgt at meddele, at vores elskede bror og søn, Jeppe Bisgaard, fik fred fredag eftermiddag, skriver hans lillesøster Mette Marie Bisgaard.

- Jeppe sov ind i sin lejlighed omgivet af sin familie.

Mange i den danske musikverden har reageret på nyheden med sorg og kondolencer.

- Han var en ildsjæl, der fik hiphoppen ud til folket, og det at sprede de gode beats var nok for ham. Hvil i fred, kære Jeppe, der starter en jam, der, hvor du er om et øjeblik, skriver dj, tv- og radiovært Dan Rachlin på Facebook.

Også producer og sangskriver Remee og dj Jean Eric Von Baden har skrevet opdateringer til minde om Jeppe Bisgaard.

Sanger og radiovært Alex Nyborg Madsen skriver på Facebook:

- Jeg har mødt ham som et vanvittigt engageret menneske, der har rørt folk og haft enorm betydning for udviklingen af dansk hiphop og som ambassadør for scenen i det hele taget. Han var sjov, energisk og forstående overfor et rockøre som mig, der aldrig helt følte mig hjemme i hiphoppen.

Jeppe Bisgaard var blandt andet med til at starte pladeselskabet Soulpower Productions sammen med de kendte danske producere Cutfather og Soulshock i 1990.

Ligesom sin far har han også været radiovært igennem flere år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce