Annonce
Nordtyskland

Dansk ide om arbejdspligt for indvandrere møder enorm interesse syd for grænsen

Blandt forslagene til nyttejob er indsamling af cigaretskod og andre efterladenskaber i naturen. Genrefoto: Colourbox/Pics-Stock.
En undersøgelse på nettet viser, at 83 procent i Slesvig-Holsten bakker op om arbejdspligt til indvandrere som i Danmark. Men regeringen skyder ideen ned.

FLENSBORG: Den danske regerings forslag om at indføre arbejdspligt for mennesker på overførselsindkomst i almindelighed og ledige indvandrere i særdeleshed har vakt enorm opsigt i Tyskland. Særligt hos grænselandets medier følger man nøje med i dansk politik. Her afslørede en rundspørge blandt brugerne af det store, nordtyske nyhedssite shz.de, at 83 procent bakker op om en tilsvarende ordning i Slesvig-Holsten. Ønsket går dog næppe i opfyldelse.

- Integration kan man ikke påtvinge folk. Man må i stedet skridt for skridt sætte mennesker i en situation, hvor de kan få andel i arbejdslivet, siger den slesvig-holstenske regerings parlamentariske statssekretær med ansvar for arbejdsmarkedet, Thilo Rohlfs fra det liberale FDP til shz.de.

Hellere uddannelse

I stedet for tvang vil han langt hellere gøre specielt indvandrerkvinder klar til arbejdsmarkedet med opkvalificering. Kvinderne skal så have mulighed for at få børnene passet, mens de selv bliver undervist.

Integration kan man ikke påtvinge folk. Man må i stedet skridt for skridt sætte mennesker i en situation, hvor de kan få andel i arbejdslivet.

Thilo Rohlfs, statssekretær.

- Vi behøver tilbud, der tidligt rydder forhindringer og hæmninger af vejen, mener Thilo Rolfs.

I hans optik er sprogkundskaber sammen med viden om vestlig kultur og relevante, faglige kvalifikationer vejen til integration og job.

- Her er Tyskland og særligt Slesvig-Holsten med de mange tilbud om sprogkurser og rådgivning godt rustet. Og vi har tilstrækkelig med sanktionsmuligheder over for mennesker, der afviser at arbejde, synes Thilo Rolfs.

Sidste uge præsenterede statsminister Mette Frederiksen et oplæg til en reform af arbejdsmarkedet i Danmark. Blandt andet fremgik det, at langtidsledige skulle forpligtes til 37 timers aktivering. Indsamling af skrald blev nævnt som et eksempel.

Annonce

Konservativ interesse

Ideen mødte velvilje hos repræsentanter for det konservative CDU i hele Tyskland. Ganske vist stiller CDU med ministerpræsident Daniel Günther regeringschefen i Slesvig-Holsten. Men de konservative regerer delstaten i en koalition med netop det liberale FDP og De Grønne.

1221 brugere deltog i undersøgelsen på shz.de. Mediehuset understreger dog, at målingen ikke er statistisk repræsentativ, men henviser samtidig til, at de 83 procents opbakning til arbejdspligt for indvandrere er et meget entydigt udsagn.

Annonce
Nordtyskland For abonnenter

Forskere: Dansker kan være sikker på at komme i forbundsdagen

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år: - Min verden gik fuldstændig i sort

Sydjylland For abonnenter

'Væmmes ved sådan nogle som dig': Mustafa hjælper unge muslimer med at flygte hjemmefra - nu får han dagligt hadbeskeder

Haderslev

Flere blev blitzet: Bilist kørte 150 km/t på hovedvej

Haderslev

Byråd skal beslutte sig for en naturnationalpark - og det er i sidste øjeblik

Haderslev

Stor udrykning: Brand i ældre kvindes bryggers fik beredskabet i aktion

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Nordtyskland

Turismen er ved at komme sig efter coronaepidemien

Erhverv

Spisested er politianmeldt og har fået forbud mod at sælge mad

Danmark

Hele familien gik ned med corona – fem-årige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Varde For abonnenter

Vild udvikling: Det er igen blevet kanon at skyde med kanoner i Hæren

Billund For abonnenter

Hvornår skal man kunne få hjælp af det offentlige? 36-årige Lisbeth har sklerose og må klare sig selv - og det slider

Esbjerg For abonnenter

Håbløst gravearbejde i gågade rykkes: Julehandel kan foregå i rolige rammer

Annonce