x
Annonce
Varde

Dansk Industri: Trøst til Varde Kommune

DIs måling rangerer kommunernes erhvervsvenlighed. Varde ligger i år langt nede. Men brancheorganisationen fokuserer positivt på, at Varde er god til at gøre de unge klar til arbejdsmarkedet. Tabel: Henrik Reintoft
Dansk Industris måling placerer Varde Kommunes erhvervsklima som nummer 46.Brancheorganisationen selv fokuserer i sin pressemeddelelse om nedturen dog på én underkategori, der indgår i en delkategori - og hvor Varde blev nummer tre.

Varde: Dansk Industri står hvert år bag en storstilet måling af erhvervsklimaet i de danske kommuner.

I år gik den helt skæv for Varde. Kommunen rutsjede ned fra plads nummer 21 til nummer 46. Alligevel vælger Dansk Industri selv at sende en pressemeddelse ud under overskriften: ”Erhvervslivet: Varde er blandt de bedste til at forberede de unge til erhvervslivet”.

Overskriften dækker over, at Varde, i underkategorien karakterer ved folkeskolens afgangseksamen, blev nummer tre og at Varde samlet i delkategorien uddannelse blev nummer seks.

- Vi fokuserer på det, kommunerne gør godt. Så løfter vi lige pegefingeren og siger, at der er måske noget, der kan løftes efterfølgende. Jeg kan love dig, det er ikke for at skubbe noget ind under nogen stole, siger chefkonsulent Johan H. Pedersen, Dansk Industri.

Det kunne se sådan ud?

- Ja, men når vi laver vores presseudtalelse tager vi altid fat i det positive. Og lige præcis i forhold til Varde er en af de ting, vi naturligt fokuserer på, at forberede de unge til at blive arbejdskraft i vores virksomheder. Fordi vi jo ved, at der bliver mangel på arbejdskraft i det vestjyske.

Annonce

Trøstepræmie

Man skal langt ned i din tekst for at se, Varde blev nummer 46?

- Det er din påstand, men det er jo ikke skjult for nogen. Undersøgelsen ligger frit tilgængeligt for alle.

I stedet uddeler I trøstepræmier?

- Vi tager den positive vinkel, fordi det for os handler om at få den positive dialog med kommunerne, for jeg ved, at Varde gerne vil gøre det godt, og af forskellige årsager er det så ikke lykkedes så godt. Vi forsøger at være positive og konstruktive. Men vi sender jo også faktaark med ud, hvor man højt og tydeligt og fremhævet med rødt kan se, at Varde blev nummer 46.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce