Annonce
Varde

Dansk Industri: Trøst til Varde Kommune

DIs måling rangerer kommunernes erhvervsvenlighed. Varde ligger i år langt nede. Men brancheorganisationen fokuserer positivt på, at Varde er god til at gøre de unge klar til arbejdsmarkedet. Tabel: Henrik Reintoft
Dansk Industris måling placerer Varde Kommunes erhvervsklima som nummer 46.Brancheorganisationen selv fokuserer i sin pressemeddelelse om nedturen dog på én underkategori, der indgår i en delkategori - og hvor Varde blev nummer tre.

Varde: Dansk Industri står hvert år bag en storstilet måling af erhvervsklimaet i de danske kommuner.

I år gik den helt skæv for Varde. Kommunen rutsjede ned fra plads nummer 21 til nummer 46. Alligevel vælger Dansk Industri selv at sende en pressemeddelse ud under overskriften: ”Erhvervslivet: Varde er blandt de bedste til at forberede de unge til erhvervslivet”.

Overskriften dækker over, at Varde, i underkategorien karakterer ved folkeskolens afgangseksamen, blev nummer tre og at Varde samlet i delkategorien uddannelse blev nummer seks.

- Vi fokuserer på det, kommunerne gør godt. Så løfter vi lige pegefingeren og siger, at der er måske noget, der kan løftes efterfølgende. Jeg kan love dig, det er ikke for at skubbe noget ind under nogen stole, siger chefkonsulent Johan H. Pedersen, Dansk Industri.

Det kunne se sådan ud?

- Ja, men når vi laver vores presseudtalelse tager vi altid fat i det positive. Og lige præcis i forhold til Varde er en af de ting, vi naturligt fokuserer på, at forberede de unge til at blive arbejdskraft i vores virksomheder. Fordi vi jo ved, at der bliver mangel på arbejdskraft i det vestjyske.

Annonce

Trøstepræmie

Man skal langt ned i din tekst for at se, Varde blev nummer 46?

- Det er din påstand, men det er jo ikke skjult for nogen. Undersøgelsen ligger frit tilgængeligt for alle.

I stedet uddeler I trøstepræmier?

- Vi tager den positive vinkel, fordi det for os handler om at få den positive dialog med kommunerne, for jeg ved, at Varde gerne vil gøre det godt, og af forskellige årsager er det så ikke lykkedes så godt. Vi forsøger at være positive og konstruktive. Men vi sender jo også faktaark med ud, hvor man højt og tydeligt og fremhævet med rødt kan se, at Varde blev nummer 46.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce