Annonce
Sønderborg

Investeringsselskab køber kæmpe solcellepark ved Sønderborg

Parken ved Sønderborg leverer årligt strøm svarende til cirka 6.000 husstandes årlige elforbrug. Foto: Better Energy
Nordic Solar Energy har investeret et trecifret millionbeløb i to jordbaserede solenergianlæg, hvoraf det ene ligger i Vollerup.

Sønderborg: For første gang skyder det danske investeringsselskab Nordic Solar Energy A/S penge i solenergi på hjemlig grund. Den har investeret et trecifret millionbeløb i to jordbaserede solenergianlæg, hvoraf det ene ligger i Vollerup lige uden for Sønderborg.

- Vi er utroligt glade for vores første danske investering. Det er jo vores hjemsted og her, vores investorer kommer fra. Samtidig glæder vi os over, at vi kan bidrage mere konkret til den grønne omstilling i Danmark. Vi har kigget på danske projekter siden 2014, men det er først nu, det er muligt at give vores investorer et fornuftigt afkast på dansk solenergi, forklarer Nikolaj Holtet Hoff, administrerende direktør i Nordic Solar.

Ud over anlægget i Vollerup har selskabet også købt et solenergianlæg i Nees vest for Holstebro. De to parker udgør et samlet areal på 43 hektar og producerer strøm svarende til cirka 7.200 husstandes årlige elforbrug, hvilket kan dække det årlige private strømforbrug i en by som Skive.

Annonce

Nordic Solar

Det danske investeringsselskab Nordic Solar Energy A/S ejer og driver solparker i EU. Parkerne producerer i dag cirka 154.000 megawatt-timer grøn energi, hvilket svarer til omkring 45.000 husstandes årlige forbrug.

Nordic Solar Energy er aktuelt ejet af 190 private og professionelle investorer, og flere kommer løbende til. Selskabet investerer kun i færdige solparker, mens søsterselskabet Nordic Solar Global A/S investerer i byggemodnede projekter.

De to selskaber forventer at investere i solparker for 7-800 millioner kroner årligt de næste år. Planen er at fordoble selskabets størrelse, ligesom den sigter mod at gøre solenergiinvesteringer tilgængelig for alle gennem en mulig børsnotering i 2021.

Rigtig glad sælger

Siden 2010 har danske Nordic Solar opkøbt solparker i ni EU-lande med en samlet investering i solenergi for 1,8 milliarder kroner.

De to danske anlæg har selskabet købt af Better Energy, der udvikler, bygger og driver solcelleparker. Nordic Solar har tidligere også købt to større porteføljer i Polen af Better Energy.

- Vi er rigtig glade for, at vores gode samarbejde med Nordic Solar Energy nu også har nået dansk grund, og at de tager en aktiv og vigtig rolle ved at investere i omstillingen til en dansk bæredygtig energiforsyning, siger administrerende direktør i Better Energy, Rasmus Lildholdt Kjær.

En anden nær samarbejdspartner for Nordic Solar er Danmarks Grønne Investeringsfond, der har bidraget til finansiering af projekterne. Uden fonden havde projektet ikke været muligt.

Den 353.000 kvadratmeter store solcellepark i Vollerup - svarende til cirka 70 fodboldbaner - blev opført sidste år. Det var AT Solar i Sønderborg, der stod for byggeriet med over 70.000 solcellemoduller og et budget på et trecifret millionbeløb. At Solar har siden 2017 været en del af Better Energy-gruppen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce