Annonce
Sport

Dansk koryfæ om Kanes NFL-drøm: Han skal tage anden hat på

Nikolay Doychinov/Ritzau Scanpix
Hvis Harry Kane skal have succes i NFL, skal han ændre sin mentale tilgang, mener Morten Andersen.

De seneste uger er der spillet to NFL-kampe på det spritnye Tottenham Hotspur Stadium i London.

Her har Tottenham-profilen Harry Kane ikke været på banen, men fodboldstjernen har en drøm om at spille i verdens bedste liga for amerikansk fodbold, når karrieren med den runde bold er slut.

Helt så ligetil er det dog ikke, påpeger den tidligere NFL-kicker Morten Andersen, der spillede i ligaen i 25 sæsoner frem til karrierestoppet i 2007.

- Jeg tror, han skal tage en anden hat på mentalt - og først og fremmest andet udstyr. Husk, at han er vant til at spille i shorts og t-shirt - ikke skulderbeskyttere og hjelm.

- Det ændrer tingene. Det kræver evner at ramme med den præcision, du skal kunne under stort pres med kort betænkningstid, siger Andersen ifølge det britiske medie Daily Mail.

Harry Kane er selv stor fan af NFL og har luftet tanken om at prøve sig af på samme position som Morten Andersen om "10 til 12 år".

- Det kan være svært at få bolden op i den rette bane. Jeg siger ikke, at Harry Kane ikke kan gøre det, og jeg synes ikke, det er latterligt, men før vi kan krone ham som den største kicker i verden, så skal vi nok lige overveje det, siger Andersen.

/ritzau/

Annonce
Daily Mails artikel om Morten Andersen og Harry Kane
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce