Annonce
Debat

Dansk landbrug skal være et aktivt erhverv – også i Varde Kommune

Inger Marie Kristensen. PR-foto

Læserbrev: Det er trist at læse, at hele fem store mælkegårde i Varde Kommune har måttet erklære sig konkurs de seneste fem måneder. Det vidner om et erhverv i krise. Et erhverv der er presset til det yderste, og det har enormt store menneskelige omkostninger.

Jeg er selv opvokset på en gård med både mælkekøer og svineproduktion. Jeg ved fra mit eget liv, at en landmand arbejder enormt mange timer. Samtidig er der ofte overvejelser om økonomien nu også kan holde. Der er ekstremt mange krav til omstilling og fornyelse. Det kræver sit at være landmand i dag!


Annonce

Jeg er selv opvokset på en gård med både mælkekøer og svineproduktion. Jeg ved fra mit eget liv, at en landmand arbejder enormt mange timer. Samtidig er der ofte overvejelser om økonomien nu også kan holde.


Der findes heldigvis mange fagligt dygtige landmænd, og det er vigtigt, at de inddrages i drøftelse af erhvervets udvikling. Det er vigtigt for Kristendemokraterne, at landbruget også står stærkt i fremtiden. Det fremgår af partiets nye og ambitiøse 2030-plan.

Den grønne omstilling skal derfor finansieres af staten og ikke primært af landbruget. Det er godt og vigtigt at omlægge lavbundsjorde til fri natur, hvilket landbruget også selv lægger op til. I Varde Kommune ønsker vi, at landbruget selv skal være med til at bestemme, hvordan det bedst gøres.

Dansk landbrug er et af de førende i verden til at producere fødevarer på en klimavenlig måde. Det skal vi holde fast i.

Det skal igen være muligt at være landmand og have det godt! Vi skal gøre det godt, og vi skal have det godt.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Cykling For abonnenter

I forsvar for Dannebrog: Den formstærke mester har udnyttet enhver chance for at cykle i rødt og hvidt

Annonce