Annonce
Sport

Dansk medaljehåb avancerer sikkert ved VM i kajak

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

OL-sølvinderen Emma Aastrand Jørgensen er fortsat med i tre olympiske discipliner ved VM i kajak.

I de tre første alvorlige ture på vandet ved VM i kajak har Emma Aastrand Jørgensen leveret overbevisende præstationer.

Fredag morgen var hun for tredje gang i aktion og kom ind på førstepladsen i sit indledende heat i 500 meter enerkajak.

Med en bådlængde ned til nummer to var det mere end rigeligt til en plads i semifinalen i ungarske Szeged.

Emma Aastrand, som vandt OL-sølv i disciplinen i Rio i 2016, er også med i semifinalerne i to andre olympiske discipliner.

Det drejer sig om 200 meter enerkajak samt 500 meter firerkajak, så hun skal i aktion mindst tre gange mere.

Næste gang er fredag eftermiddag i semifinalen i 200 meter enerkajak, mens de øvrige semifinaler afvikles lørdag.

Hos herrerne var der ligeledes succes fredag morgen, da René Holten Poulsen og Morten Graversen roede sig i semifinalen i 1000 meter toerkajak - også en olympisk disciplin.

Morten Graversen var tilfreds med løbet, fortæller han i en pressemeddelelse.

- Det var et godt løb fra os. Jeg vidste ikke, hvor vi ville ligge inden løbet, men jeg er godt tilfreds vores præstation.

- Der var enkelte ting, der godt kunne gå bedre for mig personligt, men René satte et godt tempo ned ad banen, og det gav mig ro på, fortæller han.

Kun den ukrainske båd var hurtigere end den danske duo, som ikke kunne holde en føring på de sidste 200 meter. Det ærgrede René Holten sig over.

- Det var et meget fint løb fra vores side, og vi føler ikke, at vi roede maksimalt, så jeg håber, vi kan ro et par sekunder hurtigere på de sidste 300 meter, hvis vi ror godt i semifinalen.

- Vi slap måske gassen et øjeblik for tidligt, så de hentede os på målstregen. Men vi er tilfredse med vores løb, lyder det fra René Holten.

Senere fredag skal René Holten i aktion i semifinalen i 1000 meter enerkajak.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce