Annonce
Erhverv

Dansk mel i Kohbergs brød

Kohberg bager nu alt deres brød med dansk mel, for at undgå at udlede unødvendig CO2 under transport af mel. PR-foto

Bolderslev: Kohberg har besluttet at gøre en indsats for klimaet, og derfor bager koncernen nu kun med dansk mel. I den forbindelse introducerer Kohberg et nyt logo i rød/hvide farver, der guider forbrugerne til at vælge rugbrød og hvedebrød bagt med dansk mel.

- Vores bagerier bruger store mængder mel, og så betyder det rigtigt meget, hvor melet kommer fra. Ved at bage med dansk mel udleder det enkelte brød cirka 20 procent mindre CO2, end hvis vi bruger mel, der er kørt hertil fra udlandet, siger René Normann Christensen, administrerende direktør i Kohberg Bakery Group, i en pressemeddelelse.

Bageriet har længe brugt dansk rug i de mange kendte rugbrød. Og fra 1. december bager Kohberg med dansk rug og dansk hvede både i de konventionelle og de økologiske brød.

- Vi vælger også dansk mel, fordi kontrollen med danske afgrøder og fødevarer er utroligt grundig. Det betyder, at vi som bageri giver kunder en høj fødevaresikkerhed, når vi bager med danske råvarer, siger René Normann Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce