Annonce
Sport

Dansk motocross-kører fastholder VM-andenplads

Thomas Kjer Olsen fastholder sin samlede andenplads ved VM-serien i motocross. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

VM-SERIEN: Thomas Kjer Olsen fra Sønderborg Motor Club fastholder sin andenplads i den samlede VM-stilling.

Den danske motocross-kører var nok en gang på podiet, da han i weekenden blev treer ved seriens syvende afdeling, der blev kørt i St. Jean d'Angely i Frankrig.

Thomas Kjer Olsen kørte sig efter en dårlig start op på en tredjeplads i første heat, mens andet heat gav danskeren en femteplads. Det var nok til at give Olsen en samlet tredjeplads.

Spanske Jorge Prado vandt andet heat foran belgiske Jago Geerts, der overraskende havde slået spanieren i første heat.

Prado fører VM-serien med 297 point. Olsen er på andenpladsen med 283 point.

- Jeg er godt tilfreds med, at jeg kunne køre mig på podiet. Jeg vil blive ved med at arbejde, nu hvor vi har en friweekend, og jeg ser frem til næste løb i Rusland, som er en bane, jeg godt kan lide at køre på, siger Thomas Kjer Olsen med henvisning til ottende afdeling af VM i Motocross, der køres d. 9. juni i Orlyonok i Rusland.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce