Annonce
Sport

Dansk OL-sølvvinder opgiver drøm om sommerlege i Tokyo

Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Badmintonspilleren Carsten Mogensen har indset, at han og makkeren ikke får point nok til deltagelse ved OL.

Kampen om at komme til OL i badminton for en ny doublekonstellation er lang og besværlig, og med knap ti måneder til sommerlegene i Tokyo må Carsten Mogensen og makkeren Mads Pieler Kolding erkende, at der ikke lader sig gøre.

- Vores ambitioner fejler ellers ikke noget. Men vi har indset, at vi desværre ikke kan nå at erobre de mange verdensranglistepoint, der kræves, siger Mogensen til B.T.

Den nu 36-årige Mogensen spillede i marts sin sidste turnering med sin mangeårige makker, Mathias Boe. De to vandt sammen en lang række store titler og tog blandt andet sølv ved OL i London i 2012.

Efter All England i marts gik Mogensen og Boe imidlertid hver til sit og blev sat sammen med henholdsvis Mads Pieler Kolding og Mads Conrad-Petersen, der tidligere dannede par.

Begge nye par kæmper for at kravle op ad ranglisten, men på grund af en rygskade til Kolding har han og Mogensen ikke spillet en eneste international turnering sammen.

De er heller ikke med ved turneringen Denmark Open, der spilles i Odense fra tirsdag til søndag i denne uge. Om tre uger står de igen på samme side af nettet ved turneringen SaarLorLux Open i Tyskland, og så begynder jagten på OL i Paris i 2024.

- Selv om vi kommer til at gå glip af de olympiske lege i Tokyo, håber vi, at vi de næste sæsoner klarer os så godt internationalt, at OL-drømmen i stedet bliver realiseret i Paris, siger Mogensen.

/ritzau/

Annonce
B.T.s artikel med Carsten Mogensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjergs børn bliver elektriske

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce