Annonce
Nordtyskland

Dansk politi forhindrede formentlig, at 11-årig blev bortført til Rusland

Far og datter ankom til Rødby med Scandlines færge fra Tyskland. Foto: Free/Scandlines

PUTTGARDEN: Dansk politi forhindrede i den forløbne uge formentlig, at en 11-årig pige blev bortført til Rusland. De danske myndigheder kontrollerede ved ankomsten i Rødby en 39-årig, russisk statsborger, der var kommet med færgen fra Puttgarden på Femern. I forbindelse med dette tjek kunne politiet konstatere, at faren havde forbud mod at tage sin datter med på udlandsrejser. Det skriver mediehuset SHZ.

Forbuddet er nedlagt efter ønske fra pigens mor, der er skilt fra den 11-åriges russiske far.

Danske betjente ledsagede far og datter med den næste færge retur til Puttgarden, hvor tysk politi tog over. Den 11-åriges mor bor i Hamborg og blev straks orienteret, så hun kunne hente sin datter. Efterfølgende blev også faren løsladt med udsigt til en sigtelse for ulovligt at have krydset den tyske grænse med pigen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce