Annonce
Nordtyskland

Dansk problemulv har igen snydt døden

I næsten et år har ulven kunnet undgå de slesvigg-holstenske jægere. Nu har den endnu en gang reddet livet. Modelfoto: Colourbox,
Ved at rykke over grænsen til Mecklenburg-Vorpommern har danskfødt problemulv reddet livet på ubestemt tid. For mens det var tilladt at skyde ulven i det sydlige Slesvig-Holsten, er den forsat fredet i nabolandet.
Annonce

GRAMBOW: En hanulv født i Ulfborg i Danmark i 2017 har gennem længere tid skabt massive problemer for blandt andre fåreavlerne i det sydligste Slesvig-Holsten. Her har rovdyret gentagne gange angrebet og i mindst et tilfælde dræbt husdyr, der befandt sig bag såkaldte ulvehegn. Derfor har det siden årsskiftet været tilladt at dræbe ulven.

Hidtil er det lykkes det snu dyr at undgå jægerne. Nu har ulven foretaget en ny manøvre, der foreløbig har reddet dens liv på ubestemt tid.

Vi er i tæt dialog med vores kolleger i Mecklenburg-Vorpommern og vil følge ulvens videre bevægelser så nøjagtigt som muligt.

Miljøminister Jan Philipp Albrecht.

Annonce

Drog hurtigt videre

DNA-prøver viser, at problemulven den 21. oktober dræbte to får i Schwochel ved Ahrensbök i det østlige Holsten. Her har dyret ikke tidligere huseret. Nu er ulven så rykket endnu længere mod øst. DNA-analyser har nemlig afsløret, at ulven kun få dage senere, nemlig den 26. oktober angreb husdyr ved Grambow i Mecklenburg-Vorpommern.

- Vi er i tæt dialog med vores kolleger i Mecklenburg-Vorpommern og vil følge ulvens videre bevægelser så nøjagtigt som muligt, forsikrer Slesvig-Holstens miljøminister Jan Philipp Albrecht ifølge mediehuset SHZ.

Ulve er fredede i hele EU. Der kan dog dispenseres for fredningen, hvis ulve gentagne gange angriber husdyr, der ellers er sikret med hegn. Men dispensationen gælder kun for et begrænset, geografisk område. I Slesvig-Holsten er det amterne Pinneberg, Steinburg og Segeberg nær Hamborg.

I Mecklenburg-Vorpommern er selvsamme ulv til gengæld fortsat fredet og har dermed endnu en gang snydt døden

Oprindelig var det kun en lille flok, udvalgte jægere, der blev sat ind i jagten på den danskfødte ulv. Men da disse jægere ikke kunne løse opgaven, blev tilladelsen udvidet til at omfatte samtlige med jagtret i de tre amter. Hermed kunne knap 200 jægere teoretisk deltage i bestræbelserne på at komme rovdyret til livs. Lige lidt hjalp det imidlertid.

Annonce

To forskellige ulve

På et tidspunkt har der været mindst to ulve i Slesvig-Holsten. Mens den danske ulv har efterladt et sandt blodspor, opfører den anden sig aldeles eksemplarisk og har så vidt vides ikke en eneste gang angrebet husdyr, men udelukkende stillet sin sult med vildt.

Ulv nummer to er muligvis indvandret fra syd, formoder eksperterne.

- Måske har allerede dens forældre haft negative erfaringer med elektriske ulvehegn, har den slesvig-holstenske ulvekoordinator, Jens Matzen, tidligere sagt til nyhedsbureauet LNO.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Kolding For abonnenter

Efter to års kamp: Koldings havnevirksomheder sænker paraderne i havnesagen

Annonce