Annonce
Aabenraa

Sønderjysk producent af ansigtsmasker sælger stort på coronafrygt

Nicolas Asfouri/Ritzau Scanpix

Virksomheden Abena fra Aabenraa mærker stor efterspørgsel på ansigtsmasker efter udbrud af coronavirusset.

For at beskytte sig mod den potentielt dødelige coronavirus er mange kinesere begyndt at gå med ansigtsmasker.

Det kan mærkes hos det sønderjyske handels- og produktionsselskab Abena, som blandt andet sælger masker til at beskytte ens luftveje.

- Vi mærkede det meget konkret mandag morgen, da vi åbnede op for vores telefoner og vores bestillinger.

- Der havde vi en ekstraordinær stor forespørgsel og ordreindgang på specielt ansigtsmasker og andre tilhørende produkter til personlig beskyttelse.

- Det var faktisk så stort, så vi måtte sige, at vi bliver nødt til at lukke lidt ned igen for at kunne efterkomme de bestillinger, vi normalt får, fortæller Jens Rønn Olesen, der er divisionsdirektør hos Abena.

Ifølge ham var der henover weekenden kommet en samlet forespørgsel på over en million masker.

Det kan skyldes, at de første tilfælde af coronavirusset i Europa blev spottet op til weekenden.

Også i USA, Australien og flere steder i Asien er der blevet bekræftet tilfælde af virusset. Foreløbigt er ingen udenfor Kina meldt døde af virusset.

Jens Rønn Olesen forklarer, at det er et bredt felt af kunder, som efterspørger masker til at beskytte sig mod coronavirusset.

- Det er blandt andet kunder inden for sundhedssystemet og hjælpeorganisationer, der har medarbejdere, som bevæger sig i risikofyldte områder i forhold til at få virusset.

- Vi handler i forvejen med de her kunder. Men vi oplever, at de nu spørger om større volumener på eksempelvis ansigtsmasker, siger Jens Rønn Olesen.

Maskerne får Aabenraa-baserede Abena produceret af partnere i Kina.

Fordi virusset foreløbigt har ramt særligt Kina og kineserne hårdt, forventer direktøren, at de fleste masker den næste tid bliver i deres produktionsland.

- Vi leverer stadig meget bredt.

- Men vores formodning er helt klart, at rigtig meget vil gå til de områder, der er særligt udsat i øjeblikket - og det er selvfølgelig Kina, siger han.

De første tilfælde af virusset blev opdaget i den kinesiske millionby Wuhan, hvor Abena har et kontor med fire medarbejdere.

I øjeblikket er medarbejderne blevet bedt om at blive hjemme af hensyn til deres sikkerhed.

Abena havde i det seneste regnskabsår en omsætning på knap tre milliarder kroner og et overskud på små 24 millioner kroner.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce