Annonce
Aabenraa

Sønderjysk producent af ansigtsmasker sælger stort på coronafrygt

Nicolas Asfouri/Ritzau Scanpix

Virksomheden Abena fra Aabenraa mærker stor efterspørgsel på ansigtsmasker efter udbrud af coronavirusset.

For at beskytte sig mod den potentielt dødelige coronavirus er mange kinesere begyndt at gå med ansigtsmasker.

Det kan mærkes hos det sønderjyske handels- og produktionsselskab Abena, som blandt andet sælger masker til at beskytte ens luftveje.

- Vi mærkede det meget konkret mandag morgen, da vi åbnede op for vores telefoner og vores bestillinger.

- Der havde vi en ekstraordinær stor forespørgsel og ordreindgang på specielt ansigtsmasker og andre tilhørende produkter til personlig beskyttelse.

- Det var faktisk så stort, så vi måtte sige, at vi bliver nødt til at lukke lidt ned igen for at kunne efterkomme de bestillinger, vi normalt får, fortæller Jens Rønn Olesen, der er divisionsdirektør hos Abena.

Ifølge ham var der henover weekenden kommet en samlet forespørgsel på over en million masker.

Det kan skyldes, at de første tilfælde af coronavirusset i Europa blev spottet op til weekenden.

Også i USA, Australien og flere steder i Asien er der blevet bekræftet tilfælde af virusset. Foreløbigt er ingen udenfor Kina meldt døde af virusset.

Jens Rønn Olesen forklarer, at det er et bredt felt af kunder, som efterspørger masker til at beskytte sig mod coronavirusset.

- Det er blandt andet kunder inden for sundhedssystemet og hjælpeorganisationer, der har medarbejdere, som bevæger sig i risikofyldte områder i forhold til at få virusset.

- Vi handler i forvejen med de her kunder. Men vi oplever, at de nu spørger om større volumener på eksempelvis ansigtsmasker, siger Jens Rønn Olesen.

Maskerne får Aabenraa-baserede Abena produceret af partnere i Kina.

Fordi virusset foreløbigt har ramt særligt Kina og kineserne hårdt, forventer direktøren, at de fleste masker den næste tid bliver i deres produktionsland.

- Vi leverer stadig meget bredt.

- Men vores formodning er helt klart, at rigtig meget vil gå til de områder, der er særligt udsat i øjeblikket - og det er selvfølgelig Kina, siger han.

De første tilfælde af virusset blev opdaget i den kinesiske millionby Wuhan, hvor Abena har et kontor med fire medarbejdere.

I øjeblikket er medarbejderne blevet bedt om at blive hjemme af hensyn til deres sikkerhed.

Abena havde i det seneste regnskabsår en omsætning på knap tre milliarder kroner og et overskud på små 24 millioner kroner.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Varde For abonnenter

Borgmester om ulovligheder i børnehave: - Jeg har bedt mine direktører kigge sagen igennem

Annonce