Annonce
Sønderborg

Dansk storm på Dybbøl  Banke

Det vælter ind med gæster på Historiecenter Dybbøl Banke efter der er kommet halv pris på billetten, og danskerne bliver hjemme i sommeferien i år. Foto: André Thorup
Historiecenter Dybbøl Banke oplever en sand storm af danske turister. Der hentes hver dag ind i besøgstal på det, der er tabt i forårets coronatid.
Annonce

Sønderborg: Der er for alvor sat en turiststorm ind på Dybbøl Banke. Efter et forår med et lukket Historiecenter Dybbøl Banke og tab af både gæster og indtægter, vælter det ind med især danske gæster.

Centret lukket højst 1000 ind, og de seneste dage har de måttet lukke dørene og skuffe folk.

- Vi ligger på Gammelmark Camping, og da vi hørte, at nogen måtte vente forgæves hjem efter besøg heroppe, så sørgede vi for at være her i dag klokken ti, fortæller Jonas Ørbek Hansen denne onsdag ved middagstid.

Han er sammen med familien - hustru Susanne Kaas, Katrine på otte år og Magnus på fem - på ferie i området. De har været på Sønderborg Slot, de har cyklet Broagerland rundt og været på gåture langs kysten.

De bor i campingvogn og har faktisk fået en dukkert - men det var i den opvarmede pool på campingpladsen.

Annonce

Tur til Universe

- Vi skal da helt sikkert også nå en tur i Danfoss Universe. Så tager vi nok herfra mandag, og måske tager vi en tur til Ribe. Hvis vejret bliver lidt bedre, ellers kører vi måske hjem til Silkeborg, siger Jonas Ørbæk Hansen.


Vi ligger på Gammelmark Camping, og da vi hørte, at nogen måtte vente forgæves hjem efter besøg heroppe, så sørgede vi for at være her i dag klokken ti.

Jonas Ørbæk Hansen, turist


Katrine fik lavet sin egen geværkugle og Magnus bagte pandekage inde i det røgfyldte kogehus. Der var fyldt overalt på historiecentret, og det er vel en cocktail af tre ingredienser, der får besøgstallet til at stige så markant:

Coronakrisen gør, at langt de fleste danskere holder sommerferien i Danmark. Læg dertil at prisen er halveret - fordi staten betaler halvdelen af billetten - og så har det i denne uge også været perfekt museumsvejr. 15-16 grader - plus - frisk vind og byger. Så stranden har ikke trukket i feriefolket som i juni.

Familien her fra Silkeborg var på historiecentret onsdag, og de skal også en tur på Universe. Foto: André Thorup
De seneste dage har historiecentret måttet lukke døren og afvise folk ved indgangen. Så mange søger mod centret, og det er usædvanligt. Foto: André Thorup
Det vælter ind med gæster på Historiecenter Dybbøl Banke. Foto: André Thorup
Det vælter ind med gæster på Historiecenter Dybbøl Banke. Foto: André Thorup
Det vælter ind med gæster på Historiecenter Dybbøl Banke. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

12.000 husstande mistede strøm og varme i nat: Problem med midlertidigt el-anlæg var skyld i brand

Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Partier afviser regeringens forslag om krav om mundbind i det offentlige rum: - Det kom som en tyv om natten

Kolding

Politikere vil ikke hjælpe gymnasium i Kolding: Må vente på nye, landsdækkende regler om fordeling af elever

Annonce