Annonce
Sport

Dansk streg har stået i mesterlære hos svensk bisse

Stregspilleren Simon Hald (til højre) har spillet næsten tre timer i løbet af Danmarks første syv VM-kampe, som alle er endt med sejre. Her ses han i aktion mod Egypten.

Den danske stregspiller Simon Hald fortæller, at han har lært meget af en tidligere svensk landsholdsspiller.

Simon Hald er sammen med Henrik Møllgaard den spiller, der er blevet udvist flest gange i de første syv VM-kampe.

Det er blevet til fem to minutters udvisninger, og de til tider hårde tacklinger er en del af håndboldspillet.

Det mener Simon Hald, der har stået i mesterlære hos den svenske forsvarslegende Tobias Karlsson i tyske Flensburg-Handewitt.

Den lærdom kan Simon Hald bruge i onsdagens VM-opgør mod netop Sverige.

- Jeg har udviklet mig, efter at jeg er kommet til Flensburg. Jeg har lært meget af især Tobias Karlsson, som har hjulpet mig rigtigt meget i forsvarsdelen.

- Han er god til at lære fra sig især omkring sit paradespil, hvor han er helt fænomenal og næsten den bedste, jeg nogensinde har set til den del af spillet. Så der giver han nogle gode tips, siger Simon Hald.

37-årige Tobias Karlsson var i mange år Sveriges forsvarsstyrmand, inden han stoppede landsholdskarrieren i 2016.

- Han kan også lidt af de ufine trick, fortæller Simon Hald, der selv har taget nogle af de beskidte metoder med i VM-bagagen.

- Det bliver man nok nødt til, når man har den position, som jeg har. Så bliver man nødt til at bruge de ufine trick. Jeg synes ikke, at jeg spiller svinsk endnu.

- Men en gang imellem bliver man nødt til at være hård. Det er alle de gode spillere. Det er en del af spillet, siger Simon Hald.

Den tidligere Aalborg-spiller vil forsøge at finde en balance i forsvarsspillet, så det ikke medfører for mange VM-minutter i undertal.

- Nogle gange er det nemmere sagt end gjort. Nogle gange kommer man til at hænge bagefter.

- Det hænder, at man kommer lidt for sent. Og hvis modstanderne er lidt mindre, kan man komme til at ramme dem i hovedet, forklarer han.

I ungdomsårene var Simon Hald bagspiller, så han kender også den del af spillet. Men han tør ikke forsøge sig med et overraskende skud som bagspiller ved VM.

- Jeg tror sgu, at hvis jeg gør det og ikke scorer, så ved jeg ikke, om jeg slipper levende herfra. Så tror jeg, der er en træner, der bliver godt sur på mig, lyder det fra Simon Hald.

Danmarks kamp mod Sverige spilles onsdag klokken 20.30.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Plejehjem forvekslede to beboere: Datter fik besked om sin mors død alt for sent

Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce