Annonce
Indland

Dansk styrmand omkommet i ulykke på skib i Holland

En dansk kvinde, der var styrmand på et skib fra Rederiet Høj, er omkommet i en ulykke.

En dansk kvinde fra det danske rederi Rederiet Høj er omkommet i en ulykke på et skib i Holland.

Det skriver Ekstra Bladet, og ejer af rederiet Søren Høj bekræfter over for Ritzau.

- Vi er dybt berørt, siger han til Ritzau.

Han fortæller, at rederiet endnu ikke kender de nærmere omstændigheder om ulykken.

Den omkomne kvinde var styrmand.

De pårørende er underrettet.

Lars Gerhard Nielsen, kontorchef for sikkerhed, syn og udvikling i Søfartsstyrelsen, fortæller, at Søfartsstyrelsen nu skal tjekke skibet i Holland.

- Vi har sendt to inspektører til Holland for at syne skibet, siger han.

Indtil Søfartsstyrelsen siger god for, at skibet må sejle videre, skal det blive i den havn i Holland, hvor det ligger. Det er normal praksis, at styrelsen skal gøre det, når der er tale om et dansk skib.

Lars Gerhard Nielsen kan heller ikke oplyse, hvad de nærmere omstændigheder ved ulykken er.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Gør et godt fund ved Mikro Marked

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce