Annonce
Sport

Dansk topkører indstiller speedwaykarrieren

Patrick Hougaard, forrest, indstiller speedwaykarrieren, og det er der flere årsager til. Foto: René Lind Gammelmark

Patrick Hougaard har bestemt sig for at trille speedwaycyklen i garagen. Og den bliver ikke fundet frem igen til foråret. Der er flere årsager til det uventede karrierestop.

Den havde de færreste set komme, men den er god nok.

29-årige Patrick Hougaard, der i en årrække var en af de absolutte profiler på Holsteds ligahold, har besluttet sig for, at han ikke længere skal være speedwaykører.

- Jeg føler ikke, at jeg har løftet mit niveau i de senere år. Desuden har jeg haft flere skader, og så er der heller ikke længere den økonomi i det for mit vedkommende. Og endelig må jeg også bare konstatere, at lysten ikke længere er der 100 procent, forklarer Patrick Hougaard.

Og det er da også ved at være en del år siden, at Hougaard lavede sine bedste resultater.

Annonce

Tilbage i 2009 blev han en samlet nummer tre i kampen om det individuelle U21-verdensmesterskab, mens han året efter var en del af det danske U21-landshold, som gjorde det særdeles fornemt og snuppede VM-guld. Derudover er det blevet til to gange bronze i kampen om den individuelle EM-titel.

- Men beslutningen har været rigtig svær at træffe, men jeg tror, at det er det rigtige. Jeg har haft rigtig mange gode oplevelser, og det tager jeg med mig, siger Patrick Hougaard, der i 2018-sæsonen kørte for Grindsted i den hjemlige liga.

Hougaard har dog allerede fundet ud af, hvad han skal lave, når tiden ikke skal gå med speedway og rejser i ind-og udland. Til marts næste år bliver han nemlig færdig med en el-teknisk uddannelse.

- Desuden bliver der naturligvis også mere tid til familie og venner. Det er også et stort plus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce