Annonce
Nordtyskland

Dansk-tysk politikerduo kæmper mod vildsvinehegn

Det er billeder som disse, der får de to politikere fra hver deres side af grænsen til at slå alarm.Foto: Claus Thorsted

FLENSBORG: EU-parlamentarikerne Margrethe Auken fra SF og den grønne Rasmus Andresen fra Flensborg beder nu EU-kommissionen tage stilling til det danske vildsvinehegn. Specielt ønsker de en redegørelse for, hvilke konsekvenser hegnet har for vildtet. Det skriver dagbladet Flensburger Tageblatt.

Begge medlemmer af Europa-parlamentet er bekymrede over de skader, som blandt andet hjorte hidtil har pådraget sig.

- Vildsvinehegnet er i strid med EU’s regler om naturbeskyttelse. Hegnet er heller ikke et effektivt middel til at bremse udbredelsen af afrikansk svinepest, siger Rasmus Andresen til avisen.

Han opfordrer EU-kommisionen til at gøre rede for sin hidtidige indsats og hvilke muligheder, der er for at gøre EU’s indflydelse gældende.

- Vildsvinehegnet er og bliver et symbol på lukkethed inden for Europa. Det hverken kan eller vil vi acceptere, mener Rasmus Andresen ifølge Flensburger Tageblatt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Sundhedsordførere: Nu må ministeren stoppe omskæringslægen

Annonce