Annonce
Sønderborg

Dansk-tysk filmfestival: Privatskolen Als løb med sejren

De fem elever med deres tre priser og Oscarstatuetten. Privatfoto
14 skoler deltog i en dansk-tyskfilmfestival, hvor Privatskolen Als vandt hele tre priser.

Sønderborg: Med ikke mindre end tre priser vandt Privatskolen Als over 13 andre skoler i grænselandet. De 14 skoler dystede om priser i flere kategorier ved en dansk-tysk filmfestival, der løb af stablen online fredag.

Temaet for filmene var: Demokrati og grænser. Og med filmen "Anderledes" vandt Privatskolen Als for bedste manuskript, bedste skuespil og hovedprisen: Bedste film, der gav en Oscar-statuette.

Prisen blev mandag morgen overrakt af næstformand i udvalget for kultur, idræt, handel og turisme, Jesper Kock (S).

Annonce

- Da Kulturaftale Sønderjylland-Schleswig støttede UNG2020-filmprojektet tilbage i 2018, anede vi intet om, at 2020 ville stå i coronaens tegn. Det var meningen, at elever fra danske og tyske skoler skulle have mødt hinanden fysisk på Knivsbjerg og fået en fælles undervisning af professionelle filmfolk. Grundet Corona måtte der ændres planer, men takket være de digitale muligheder lykkedes det at få drejet projektet i en ny positiv retning, sagde Jesper Kock.

Helstøbt film

Jesper Kock nævnte også den dansk-tyske jurys bedømmelse af filmen:

- En helstøbt film, som indeholder alle elementer, og som viser overskud på alle parametre lige fra den gode historie, flotte billeder og klipning og til troværdigt skuespil. Filmen formidler en trist historie på en eminent måde og involverer sit publikum i det følelsesspektrum, som filmen byder på, lød dommen fra juryen.

Eleverne bag filmen kalder sig Team Ling Ling og består af fem elever fra 10. klasse.


En helstøbt film, som indeholder alle elementer, og som viser overskud på alle parametre lige fra den gode historie, flotte billeder og klipning og til troværdigt skuespil.

Juryen


- Vi syntes, at filmprojektet har været spændende og lærerigt, vi har lært en masse om filmtekniske virkemidler og fået indblik i den filmiske verden. Vi har indset, at produktionen af en film ikke er lige så nemt, som man lige går og regner med, sagde eleverne.

Hele klassen har lavet film, men der skulle kun afleveres en film pr. klasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce