Annonce
Aabenraa

Dansk-tysk havefestival skydes i gang med onlinekonference

De dansk-tyske borgmestre Erik Lauritzen, Sønderborg, Simone Lange, Flensborg by, og Thomas Andresen, Aabenraa, medvirker ved åbningen af det grænseoverskridende projekt "Blumen bauen Brücken – Blomster bygger broer. En grænseoverskridende haveudstilling". Arkivfoto: Martin Ziemer, Flensborg Avis.
Det storstilede dansk-tyske turismeprojekt ”Blümen bauen Brücken - Blomster bygger broer” skydes torsdag i gang med en onlinekonference for alle interesserede.

AABENRAA/SØNDERBORG: Alle, som gerne vil vide mere om det dansk-tyske turismeprojekt ”Blümen bauen Brücken - Blomster bygger broer” kan deltage, når projektet torsdag 29. oktober kl. 9.30-11.30 skydes i gang med en onlinekonference, der foregår på både dansk og tysk og med simultantolkning.

Projektet har været under planlægning i et par år og går ud på at afvikle en stor havefestival på begge sider af grænsen. Aktiviteterne skulle være begyndt i år og løbe til og med 2022, men projektet er blevet forsinket på grund af coronaen. Konferencen er det officielle startskud til en lang række af begivenheder og workshops fordelt i hele regionen i de næste to år. Aktiviteterne vil finde sted langs en grænseoverskridende cykel- og vandrerute og en planlagt slots- og haverute. Desuden skal der frem til næste forår etableres et flydende haveanlæg.

Projektet, der er et partnerskab mellem Flensborg by, Sønderborg og Aabenraa kommuner og deres tilhørende turismeorganisationer fik sidste år tilsagn om 14 millioner kroner i støtte i EU-interregmidler.

Annonce

Borgmestre medvirker

Onlinekonferencen åbnes med en hilsen af Flensborgs overborgmester, Simone Lange, og undervejs vil også Aabenraas borgmester, Thomas Andresen, og Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, knytte ord til projektet.

I programmet er der først et indlæg om naturturisme ved Prof. Dr. Julius Arnegger, Fachhochschule Westküste, International Turism Management, og senere kommer et indlæg om digitalisering af oplevelser for turister ved Barbara Heinbockel, som er Head of Digital Management ved Tourismus-Agentur Schleswig-Holstein GmbH. Endelig vil biolog og havedesigner Katrine Turner fortælle om sine projekter med vilde haver.

Indimellem er der mulighed for at udveksle synspunkter. Ordstyrer er Stephan Kleinschmidt, viceborgmester i Sønderborg, valgt for Slesvigsk Parti, og ansat med projektkoordination i Flensborg by.

I sensommeren er Bela Bergemann tiltrådt som projektleder, og projektorganisationen har åbnet en hjemmeside, hvor man kan logge sig på konferencen. Den findes på blomster-bygger-broer.dk


Konferencen er det officielle startskud til en lang række af begivenheder og workshops fordelt i hele regionen i de næste to år. Aktiviteterne vil finde sted langs en grænseoverskridende cykel- og vandrerute og en planlagt slots- og haverute. Desuden skal der frem til næste forår etableres et flydende haveanlæg.

Fra artiklen


Annonce
Aabenraa For abonnenter

Opråb til forældre fra bekymret far: - Jeres børns hurtige knallerter er livsfarlige

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Venstrepolitiker og chef på flyvestationen får skarp kritik af Arbejdstilsynet: Mobber og skaber frygt

Sønderborg For abonnenter

Politimand frygtede for sit liv: Bosnisk pistolmand kan vende retur til Danmark om seks år

Varde

Hotel lever takket være opbakning: Men borgere taber penge, fordi folkeejet anpartsselskab er sendt til tvangsopløsning

Varde

Krav om at ældremad skal produceres i Varde holder ikke i retten : Forventer at flytte 2-3 medarbejdere til Vejle

Billund

Davidsen i Billund lukker: Vi har ikke udsigt til at skabe en lønsom forretning i Billund

Varde For abonnenter

80-årige Flemming mister stort beløb på, at hotellet i hjembyen overlever: - Jeg låner stadig penge ud til gode projekter

Aabenraa

Har du set det? 100-årig kiosk på gågaden er blevet frisket op

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg For abonnenter

Kendt værtshus i Østerbyen går konkurs: Men der er stadig dans og kolde pilsnere i hytten

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Livsstil

Du kan opleve DM i Kolding: Her skal klatrene kæmpe om medaljer uden sikkerhedsnet

Vejen For abonnenter

Stormøde i kriseramt klub: Erhvervsmand vil samle opbakning til at genrejse klubben

Sønderborg

Voldsomt vejr vinder over færgerne: Alslinjen aflyser alligevel flere afgange

Annonce