Annonce
Sønderborg

Dansk-tysk samarbejde skaber ny uddannelse på Alsion

Horst-Günter Rubahn er glad for den nye uddannelse. Prfoto
Institutioner fra Danmark og Tyskland går sammen om at skabe kandidat i medicinsk mikroteknologi.
Annonce

Sønderborg: Institutioner fra Danmark og Tyskland er gået sammen om at skabe kandidat i medicinsk mikroteknologi. Det er er partnerskab mellem Universität zu Lübeck, Technische Hochschule Lübeck og SDU Sønderborg, som resulterer i den nye, tyske uddannelse, hvor Mads Clausen Instituttet byder ind med ekspertise og kurser inden for mikroteknologi.

- Vi kombinerer de spidskompetencer, vi hver især har. Universität zu Lübeck og Technische Hochschule Lübeck er utroligt stærke inden for udvikling af teknologier til medicinsk forskning, hvor de også har et solidt og vidtforgrenet netværk. På Mads Clausen Instituttet er vi specialister i mikroteknologi, som er yderst relevant til udvikling af fremtidens medicinteknologi. Ved at samarbejde, forener vi det bedste fra begge verdener, siger leder af Mads Clausen Instituttet, Horst-Günter Rubahn.

Annonce

Job i sundhedssektoren

Undersøgelser har vist, at der er stort behov for flere ingeniører, som kan arbejde med innovativt udstyr indenfor sundhedssektoren. For at efterkomme den store efterspørgsel er institutionerne gået sammen om at skabe uddannelsen Master of Science in Medical Microtechnology.


På Mads Clausen Instituttet er vi specialister i mikroteknologi, som er yderst relevant til udvikling af fremtidens medicinteknologi. Ved at samarbejde, forener vi det bedste fra begge verdener.

Horst-Günter Rubahn, leder af Mads Clausen Instituttet


Målet er en kandidatuddannelse, som om få år kan udklække ingeniører, der med ekspertise inden for medicinsk mikroteknologi kan skabe forbedringer på områder som f.eks. diagnosticering, generel medicinteknologi, behandlingsmuligheder og patientsikkerhed.

Projektet er finansieret af Den Europæiske Unions InterReg Tyskland-Danmark-program. De første studerende begynder i efteråret 2021. Efter fire semestre står de studerende med et uddannelsesbevis inden for medicinsk mikroteknologi.

Ingeniører vil blandt andet kunne få job hos virksomheder, der leverer produkter til sundhedssektoren.

- Sygehusene er en anden vigtig målgruppe, og ved at involvere både relevante virksomheder og sygehuse, sikrer vi, at kandidaterne i medicinsk mikroteknologi har præcist de kompetencer, som er relevante inden for fremtidens sundhedssektor, siger Horst-Günter Rubahn.

MicroMedTech

Der er fire danske projekt- og netværkspartnere er Mads Clausen Instituttet, Dansk Gigthospital, Sydvestjysk Sygehus og Odense Universitetshospital. Derudover er der syv tyske deltagere med både Universität zu Lübeck og Technische Hochschule Lübeck som partnere. Projektet har fået et tilskud på 5,1 millioner kroner. Tilskuddet løber over 36 måneder, hvorefter uddannelsen kører videre uden starthjælp.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce