Annonce
Sport

Dansk U21-hold stråler af selvtillid inden EM

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Humøret er højt og selvtilliden endnu højere for det danske U21-landshold, som snart drager til EM.

17. juni skyder det danske U21-landshold EM i Italien i gang med den hårdest mulige modstander i form af de forsvarende tyske europamestre og verdensrangliste-ettere.

Men efter sejre over stormagter som Belgien og ikke mindst Frankrig i de seneste testkampe er det et dansk hold fuld af selvtillid, som U21-landstræner Niels Frederiksen tirsdag udtog på et pressemøde i Hornbæk.

- Vi kommer ind med stor selvtillid. Jeg synes, vi har en rigtig spændende trup, og vi kan stille et rigtig, rigtig stærkt hold, siger FC Nordsjællands-forsvarer Victor Nelsson.

Især sejren ude over Frankrig i marts fire dage efter at have slået Belgien hjemme har boostet troen på egne evner på holdet.

- Det er måske det bedste hold ved EM, tror jeg. De har et par gode spillere. Vi slog dem og spillede en rigtig god kamp og kunne måske endda have vundet større.

- Så jeg synes, vi har gode chancer til EM, og vores mål er at komme videre fra puljen, siger Nelsson.

Ved udtagelsen lagde U21-landstræner Niels Frederiksen heller ikke skjul på, at målsætningen er at komme videre fra puljen indeholdende Tyskland, Serbien og Østrig, og at han har høje tanker om sit holds niveau.

- Det er en pulje med tre meget forskellige modstandere, og vi skal have gang i hele værktøjskassen i forhold til det taktiske, mener Niels Frederiksen.

- Men hvis vi rammer 100 procent, så er jeg også sikker på, at vi godt kan slå Tyskland.

Han udtog tirsdag en bruttotrup på 26 spillere, som 3. juni samles og træner frem til 7. juni, hvor tre mand skæres fra, så han får den trup på 23 mand, der er maksimum til EM.

Jacob Bruun Larsen har spillet en flot sæson i Borussia Dortmund, og han kender en del af de tyske spillere godt.

Han mener ligesom sin landstræner, at det danske hold sagtens kan gøre ondt på de tyske favoritter.

- 100 procent. Helt enig, konstaterer han tørt.

- Jeg vurderer, at vi har en rigtig fin trup med et godt potentiale også og et godt miks af ældre og yngre spillere.

Det danske hold spiller 12. juni sidste testkamp mod Kroatien, inden det går løs ved EM i Italien.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce