Annonce
Sport

Dansk Uefa-repræsentant: Svært at skubbe kampen længere

Christian Eriksen var i gang med sin landskamp nummer 107 for Danmark, da han kollapsede. Foto: Stuart Franklin/Ritzau Scanpix
Der er ingen fortilfælde for konsekvenser, hvis Danmark havde nægtet at spille, påpeger Jim Stjerne Hansen.

Danmarks landsholdsspillere fik lørdag to valgmuligheder efter at have set Christian Eriksen kollapse, kæmpe for sit liv på Parkens græstæppe og se ham komme til bevidsthed igen.

Spil kampen færdig lørdag aften eller søndag klokken 12.

Danskerne valgte med landstræner Kasper Hjulmands ord at få EM-kampen "overstået" hurtigst muligt, og opgøret mod Finland endte med et dansk nederlag på 0-1.

Annonce

Og i praksis kan det næppe lade sig gøre at skubbe en kamp længere, forklarer Jim Stjerne Hansen, der er næstformand i Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) disciplinærkomité.

- For det første skal holdene, der spiller, videre til næste kamp. Det er som regel et par dage efter, så man kan ikke bare flytte den i flere dage.

- Der er også hensyn at tage til tilskuere. I det aktuelle tilfælde skal finnerne videre til Sankt Petersborg og spille onsdag. Deres tilskuere har garanteret arrangeret at rejse ud af Danmark i dag (søndag, red.), så ville man stille dem ringere.

- Der er så mange hensyn at tage, så det er ganske svært at flytte den. Det med at flytte den til følgende dag til middag er en mulighed, fordi Uefa og Fifa har erfaring fra mange år med, at det er det muliges kunst, hvis man er i et turneringsprogram, siger Jim Stjerne Hansen.

Men hvad så hvis danskerne havde nægtet at spille kampen både lørdag og søndag? Det kan Hansen, der også er tidligere generalsekretær i Dansk Boldspil-Union (DBU), ikke gisne om.

- Det ved jeg ikke, for jeg kan ikke pege på noget fortilfælde. Jeg kan huske, at vores eget U17-hold var til VM i Mexico. Der måtte en kamp mod Australien stoppes på grund af vejret. Så blev vi tvunget til at spille den følgende dag, hvis vi ville være med i turneringen.

- Vi har ikke været i en sådan situation. I hvert fald ikke i den tid, jeg har været med i udvalget, forklarer Jim Stjerne Hansen.

Ifølge Uefas egne regler kan en kamp ved EM udskydes i op til 48 timer i tilfælde af, at et hold rammes af coronaudbrud eller skal i karantæne.

Spørgsmål: Hvorfor var det ikke også en mulighed her?

- Man kan sige, at det var det også. Men finnerne skal være i Sankt Petersborg onsdag klokken 15 og spille deres næste kamp. Hvad giver man så dem af forberedelsesmuligheder og muligheder i det hele taget? Danskerne skal spille om torsdagen.

- Det er selvfølgelig en sympatisk tanke, og som dansker synes man jo, at vi skal give vores spillere de bedste muligheder. Spørgsmålet er også bare, hvor lang tid der skal gå, før de får optimale muligheder for at forberede sig til næste kamp efter sådan en hændelse, siger han.

Jim Stjerne Hansen har ikke selv været inde over beslutningerne om afviklingen af kampen.

I stedet er valgmulighederne formentlig blevet opstillet af Uefas delegerede til kampen i samråd med Uefas turneringskontor, vurderer Stjerne.

/ritzau/

Annonce
Sønderjyske Herrehåndbold For abonnenter

Kommentar: Thomas Mogensen er en kæmpe gevinst for SønderjyskE – og derfor skal han selvfølgelig fortsætte uden for banen

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Kig med i unikt fotoalbum fra krigen: For disse tyske kvinder ligner besættelsen i Kolding en ferierejse

Sydjylland For abonnenter

54-årige Per fik aldrig nok af fest og selskab: Han døde alene - lige så hurtigt, som hvis man slukker for en stikkontakt

Esbjerg

Købmand tvunget til lukning: Så inviterede han de lokale til gratis orgie

Kolding

Kolding tjener penge på stofmisbrugere: De kommer fra andre kommuner for at få bugt med deres misbrug

Podcast

Lyt: Far til tre døde bag rattet i sin nye bil

Vejen For abonnenter

I Andst står de på venteliste for at tage ansvar: "Socialminister" Susanne Pedersen udvikler fremtidens ledere

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Kommentar: Arbejdsvilkårene har været vanskelige og derfor skal SønderjyskE-træneren have længere snor

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Heldets kiosk slår til igen: Er du ny Lotto-millionær?

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Erhverv

Prisen for et nyt rådhus: Over 96 millioner kroner, men så blev der også 33.000 kroner i overskud

Kultur For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Sydjylland

Døende og deres pårørende kan nu få hjælp i den sidste tid af frivillige fra Røde Kors

Annonce