Annonce
Sport

Dansk verdensmester åbner cykelåret i Australien

Ben Stansall/Ritzau Scanpix
23-årige Mads Pedersen stiller til start i Tour Down Under, der køres fra 21. til 26. januar.

Verdensmesteren Mads Pedersen (Trek) indleder den kommende cykelsæson i Australien.

Arrangøren af etapeløbet Tour Down Under oplyser på sin hjemmeside, at den 23-årige dansker stiller til start.

- Sikke en ære det er for os at have den regerende verdensmester med, så regnbuetrøjen kan køre med i det sydlige Australien.

- Mads er en verdensklasserytter, og vi kan næsten ikke vente med at se, hvad han kan gøre i næste års første World Tour-løb, siger løbsdirektør Mike Turtur på hjemmesiden.

Tour Down Under køres fra 21. til 26. januar.

Af løbets hjemmeside fremgår det også, at Mads Pedersen få dage forinden vil deltage i opvisningsløbet Schwalbe Classic i Adelaide.

I slutningen af september vandt Mads Pedersen sensationelt VM, der blev afholdt i Yorkshire i England. Det var første gang, at en mandlig dansk rytter vandt VM-titlen på landevej i det professionelle felt.

/ritzau/

Annonce
Tour Down Unders hjemmeside med nyheden om Mads Pedersens deltagelse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];