Annonce
Erhverv

Nedskrivning gør Danske Bank 2,3 milliarder mindre værd

Jacob Gronholt-Pedersen/Reuters
Danske Bank oplever pres på indtægterne, og samtidig må banken bruge flere penge på værn mod hvidvask.

Danske Bank-aktien slutter en svær dag på fondsbørsen med et fald på 2,6 procent og lander på 101,5 kroner tirsdag eftermiddag.

Danske Bank-aktien faldt fra morgenstunden med 2,5 procent, og bankpapiret placerede sig dermed nederst i det toneangivende C25-indeks over de største danske aktier.

Ved lukningen tirsdag eftermiddag er Danske Bank-aktien rykket en plads op i C25-indekset og slutter dagen som næstsidst.

Med nedskrivningen taber Danske Bank 2,33 milliarder kroner i aktieværdi.

Faldet kommer i kølvandet på, at Danske Bank mandag aften nedjusterede sine forventninger til resultatet for 2019 med en milliard kroner.

Danske Bank forventer et overskud på 13-15 milliarder kroner for 2019, mens forventningen forud for mandagens nedjustering var 14-16 milliarder kroner.

Nedjusteringen har rod i, at banken ikke længere forventer at få så mange penge i kassen som tidligere.

Renterne befinder sig i øjeblikket på et historisk lavt niveau, og det gør det vanskeligere for Danske Bank at tjene lige så mange penge som normalt.

Desuden har indtægterne fra kundernes handel med værdipapirer som aktier og obligationer - i banksprog kendt som handelsindtægter - ikke været så høje som forventet gennem 2019.

Dertil kommer, at Danske Banks udgifter forventes at blive 500-600 millioner højere i 2019, end der tidligere var lagt op til.

Det hænger blandt andet sammen med, at banken bruger flere penge på at sikre sig mod hvidvask, så banken ikke igen bliver involveret i en sag som hvidvasksagen i Danske Banks estiske filial.

Som følge af udviklingen i resultaterne varsler Danske Bank, at den senere i år vil komme med en plan for, hvordan banken kan skabe bedre resultater på sigt.

Danske Bank-aktien er i 2019 faldet 21 procent.

/ritzau/

Annonce
Link til meddelelse på Danske Banks hjemmeside
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce