x
Annonce
Sport

Danske basketherrer giver verdens nummer ti kamp til stregen

Tjekkiet besejrede det danske basketball-landshold, der jagter en EM-billet, med fire point.

De danske basketherrer kæmper for en plads ved EM i 2021, men fredag aften fik de ingen point med hjem fra første kamp i det afgørende kvalifikationsspil.

Annonce

Til gengæld kan de glæde sig over, at det blev tæt mod Tjekkiet, der ligger nummer ti på verdensranglisten og sluttede på sjettepladsen ved sidste års VM.

Tjekkiet vandt kampen med 75-71, efter at det danske hold vandt fjerde quarter med seks point og skabte spænding om resultatet.

Gabriel Iffe Lundberg, som til daglig spiller for Iberostar Tenerife i Spanien, gjorde sit for at holde Danmark inde i kampen som dansk topscorer med 20 point.

- Vi har spillet i mange år på lavere europæisk niveau, men den her kamp viser, at vi kan være med.

- Vi holder modet oppe til sidste sekund og falder aldrig sammen, siger landstræner Erez Bittman i en pressemeddelelse fra Danmarks Basketball Forbund.

- Til gengæld mangler vi så noget erfaring på det her niveau i forhold til tjekkerne, der har erfaringen til at stramme an i forsvaret og finde den ekstra scoring, når det virkelig gælder.

Tjekkerne manglede blandt andet Chicago Bulls-spilleren Tomas Satoransky til kampen, hvor Danmarks lagde bedst fra land.

Efter første quarter var Danmark foran med et enkelt point, men Tjekkiet strammede grebet om kampen og kom på 49-42 inden pausen.

Herefter fulgte et pointfattigt tredje quarter, før Danmark med en stærk slutspurt kom tæt på at overraske de tjekkiske favoritter.

Med 11 sekunder tilbage af kampen missede Kevin Larsen et forsøg på at score tre point, og Danmark måtte nøjes med at indkassere et hæderligt nederlag.

Vejen til EM i basketball er lang og snørklet. Danmark tog allerede hul på kvalifikationen i november 2017 og vandt dengang sin indledende gruppe med Armenien og Albanien.

I anden runde sluttede Danmark på andenpladsen i en gruppe med Sverige og Hviderusland og kvalificerede sig dermed til tredje runde.

Her var Danmark stærkest i et gruppespil med Hviderusland og Albanien og sikrede sig en billet til det afsluttende kvalifikationsspil.

Næste opgave for Danmark er hjemmekampen mod Belgien mandag klokken 18.15.

Kampen kan blive særdeles afgørende for de danske muligheder for at gå videre til næste års europamesterskab.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce