Annonce
Erhverv

Danske biografhit sikrer Panorama i Fredericia stort overskud: Carl Mørck & Co. fik kassen til at ringe

Overskud på godt 750.000 kroner i Panorama Biograferne ved Lillebælt ApS i 2018 mod godt 120.000 kroner i 2017. Også Lars og Helle Broens biograf i Middelfart endte i pænt plus. Ikke mindst på grund af seneste i rækken af film baseret på succesforfatteren Jussi Adler Olsens bestsellere om politiets Afdeling Q "Journal 64". Arkivfoto: Torben Glyum
Sællerter som filmatiseringen af Jussi Adler Olsens ”Journal 64” og portrættet af John Mogensen "Så længe jeg lever" solgte godt. Men også superheltene i "Avengers: Infinity War" og "Dead Pool 2" trak folk til Panorama i Prinsessegade i 2018.

Fredericia: Med et overskud efter skat på 754.584 kr. i 2018 mod 127.104 kr. i 2017 blev sidste år rigtigt godt for Panorama Biograferne ved Lillebælt ApS.

Biografen ejes og drives af Lars og Helle Broen, som også har biograf i Middelfart.

På Fyn kom den ud af 2018 med et plus i størrelsesordenen 300.000-350.000 kroner, oplyser Lars Broen til Fredericia Dagblad.

Annonce
Det har været godt år, og jeg tror, 2019 ender lige så godt.

Lars Broen. Driver med sin hustru, Helle, Panorama Biograferne ved Lillebælt ApS

Jussi og John Mogensen

Han fortæller, at de forskellige år kan gå op og ned alt efter filmudbuddet, men 2018 var et af de bedre.

Alene seneste i rækken af film baseret på succesforfatteren Jussi Adler Olsens bestsellere om politiets Afdeling Q og efterforskerne Mørck, Assad og Rose "Journal 64" spillede 20 procent mere ind i Fredericia end en af sidste års store danske premierer - portrættet af dansktoplegenden John Mogensen "Så længe jeg lever".

Men også animations-familiefilmen "De Utrolige 2", superheltefilmene "Avengers: Infinity War" og "Dead Pool 2" samt seneste erotiske beretninger i "Fifty Shades"-serien trak mange i biografen.

Tillige med Bille Augusts fortolkning af den klassikeren "Lykke-Per".

Panorama i Fredericia havde både i 2018 og 2017 seks ansatte henover året og i 2018 en bruttofortjeneste på 3.025.481 kroner mod 2.173.694 kroner i 2017.

Egenkapitalen i anpartsselskabet er efter det fine år oppe på godt 820.000 kroner, kan man læse i regnskabet, som Erhvervsstyrelsen offentliggør.

Puks bog på vej...

- Det har været godt år, og jeg tror, 2019 ender lige så godt, siger Lars Broen, men understreger, at der også er høje huslejeomkostninger ved biografens centrale beliggenhed midt i byen.

Årligt på 2.064.000 kroner, står der i regnskabet.

- Så vores bundniveau skal altid være højt, selvom det er forskelligt fra år til år, hvilke film der trækker godt.

I 2019 venter han sig en del af "Ser du månen, Daniel" efter mellemøstreporteren Puk Damsgaards bog - og pt. appellerer den nye, amerikanske animerede udgave af "Løvernes Konge" til både fredericianske børn og voksne og turistfamilier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Bær julegaverne hjem i en Tønder-pose

Kommentar For abonnenter

Grebet i luften: En køn historie

Tilbage i 1990erne undersøgte danske forskere hvilken voksen, der havde størst betydning i et barns liv. Måske til irritation for ligestillingsfrontkæmperne tronede mor øverst på soklen og sikkert med et guddommeligt lys i baggrunden. Herefter fulgte yndlingspædagogen i børnehaven, legekammeraterne, og så fremdeles nedad på ranglisten, indtil far dukkede op. På samme plads som tilfældige bekendte af familien og naboens kat. Det var en værre historie, og siden har mange mænd oppet sig gevaldigt og lært at gå med babysele, ja nogle har strammet sig virkelig an og fået en fødselspsykose. Ellers også hænger det måske sammen med, at begreberne familie og far og mor er blevet mere elastiske størrelser, hvilket kan give udviklende samtaler på legepladsen: - Hvem er den dame der? - Det er min mor. - Hvem er så damen ved siden af? - Det er min far. Endelig er der dem, der helt undgår konflikten om far og mor ved at introducere udtrykket en forælder. Smag på ordet. En kønsneutral sutsko. Men det passer måske godt til en tid, da køn er i vælten og noget man vælger, lige som man vælger skjorter fra bøjlen. På Facebook kan man efter sigende vælge mellem 71 køn. Det kan selvfølgelig give beskæftigelse på de lange vinteraftener – lidt lige som at lægge puslespil med 1500 brikker - men jeg ikke er sikker på, at jeg har lyst til at tænke på, hvordan nummer 71 ser ud. Hvordan er det endt der? Og hvornår kommer fænomener som ”mors dag ”og ”fars dag” under beskydning? For det ligner strengt taget en kønsstereotyp af de værre. Man kunne med held – det ville også være meget rationelt – finde det svenske udtryk ”hen” frem. Så kan man slå de to dage sammen og undgå i hvert fald én tur i butikker: - Værsgo og glædelig hens dag. Jeg er så ikke sikker på, at de kvinder, der havde vænnet sig røde roser og dyr chokolade, vil blive begejstret for en gave af mere neutral karakter. Et kinesisk waterpas til 20 kroner eller hvad man i en anden kønsstereotyp tid ville give som fars dags gave. Tværtimod er jeg ret sikker på, at hammeren ville falde. Men selvfølgelig ikke fars hammer.

Annonce