Annonce
Sport

Danske curlingherrer taber og vinder ved EM

Tirsdag indledte de danske curlingherrer med at tabe, men siden blev det til en sejr over Italien.

Danmarks herrelandshold i curling havde en blandet dag ved EM i svenske Helsingborg.

Tirsdag tabte herrerne først til Holland, men siden vandt de over Italien i en tæt kamp, der måtte ud i en ekstra ende.

Resultaterne betyder, at herrelandsholdet har vundet tre og tabt fire kampe ved EM indtil videre. Der resterer tre kampe i de indledende runder, hvorefter de fire bedste hold går videre til semifinalerne.

De danske curlingkvinder har efter et nederlag til Schweiz tirsdag vundet to kampe, mens det er blevet til fire nederlag.

Danmarks herrer startede med at komme foran 2-0 mod Holland i første kamp. Opgøret bølgede frem og tilbage, men i tiende og sidste ende sikrede Holland en sejr på 7-6.

I tirsdagens sene kamp havde danskerne en føring på 8-5 før tiende ende, men italienerne svarede igen med en stærk ende, der gav dem tre point.

Dermed skulle det hele afgøres i en ekstra ende, hvor danskerne tog den endelige sejr på 9-8.

Onsdag venter der flere runder ved EM.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce