Annonce
Sport

Danske curlingherrer taber og vinder ved EM

Tirsdag indledte de danske curlingherrer med at tabe, men siden blev det til en sejr over Italien.

Danmarks herrelandshold i curling havde en blandet dag ved EM i svenske Helsingborg.

Tirsdag tabte herrerne først til Holland, men siden vandt de over Italien i en tæt kamp, der måtte ud i en ekstra ende.

Resultaterne betyder, at herrelandsholdet har vundet tre og tabt fire kampe ved EM indtil videre. Der resterer tre kampe i de indledende runder, hvorefter de fire bedste hold går videre til semifinalerne.

De danske curlingkvinder har efter et nederlag til Schweiz tirsdag vundet to kampe, mens det er blevet til fire nederlag.

Danmarks herrer startede med at komme foran 2-0 mod Holland i første kamp. Opgøret bølgede frem og tilbage, men i tiende og sidste ende sikrede Holland en sejr på 7-6.

I tirsdagens sene kamp havde danskerne en føring på 8-5 før tiende ende, men italienerne svarede igen med en stærk ende, der gav dem tre point.

Dermed skulle det hele afgøres i en ekstra ende, hvor danskerne tog den endelige sejr på 9-8.

Onsdag venter der flere runder ved EM.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

BJ Agro bygger for millioner

Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce