Annonce
Sport

Danske curlingkvinder misser EM-semifinale

11830 Anders Bjurö/Tt/Ritzau Scanpix
Det bliver ikke til semifinale for de danske curlingkvinder ved EM. Curlingherrerne har stadig en chance.

Efter otte af ti indledende runder er der sat navne på de fire kvindelige semifinalister ved EM i curling i Helsingborg, og det danske landshold er ikke iblandt.

Danmark tabte onsdag med 3-9 til Tyskland, og samtidig flaskede resultaterne sig sådan, at Rusland, Skotland, Schweiz og Sverige blev klar til semifinalerne.

De danske curlingkvinder var bagud på point helt fra første ende, hvor Tyskland bragte sig foran 4-0. Så mange point nåede Danmark aldrig op på, og de fire sidste ender blev ikke afviklet.

Senere tabte de danske curlingkvinder også med 3-9 til Estland.

Danskerne med skipper Mathilde Halse i spidsen har seks nederlag og to sejre efter otte kampe. Det er ikke i nærheden af de fire bedste før de sidste to indledende runder.

Bedre går det for de danske curlingherrer, som efter otte runder har vundet lige så mange kampe, som de har tabt.

Onsdag vandt herrelandsholdet 8-4 over England, hvor Danmark trak fra i syvende ende og sikrede sejren i niende.

Skipper Mikkel Krause og de øvrige danskere har vundet fire kampe og tabt fire og har stadig en chance for at nå semifinalerne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Tønder

Indbrud på Leosallé

Kolding

Udvalgsformand efter kritik: Patienter i manuelle kørestole skal bruge gammel indgang

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];