Annonce
Nordtyskland

Danske gæster kan nu bruge tysk corona-app

Vores grundige naboer har nu sørget for, at den tyske corona-app nu kan hentes ned i en række europæiske lande.
Selv om smittespredningen under coronaepidemien efterhånden er lav syd for grænsen, kan danske gæster sikre sikre sig ydeligere med den tyske app til sporing af smittekæder.
Annonce

FLENSBORG: Tyskland er et af danskernes helt store feriemål i år. Samtidig er den destinationen velvalgt, når det handler om coronavirus. Smittespredningen er bortset fra enkelte lokale, stærkt afgrænse udbrud ekstremt beskeden. Vores sydlige nabo, Slesvig-Holsten, er tilmed blandt de delstater i Tyskland, der har absolut færrest smittede. For øjeblikket skønnes kun omkring 40 slesvig-holstenere at have smitte i kroppen.

Men nu kan sikkerheden øges yderligere. Fremover kan danskere nemlig også downloade den app, tyskerne har udviklet til at spore smittekæder. Det kan ske direkte via de danske appstores.

Annonce

To ens løsninger

Den tyske app virker nøjagtig som den danske. Kun er det lidt mere besværligt at indberette, hvis man selv har været så uheldig at blive smittet. Tyskland har ingen NemID. Derfor skal smittede selv ringe op til et callcenter.

Den tyske app er ikke kun tilgængelig i Danmark, men også i Belgien, Bulgarien, Frankrig, Luxembourg, Holland, Østrig, Polen, Rumænien og Tjekkiet.


På den måde kan også folk, der kun i perioder opholder sig i Tyskland, bruge appen og dermed hjælpe med at holde infektionen i skak.

Steffen Seibert, regeringstalsmand.


- På den måde kan også folk, der kun i perioder opholder sig i Tyskland, bruge appen og dermed hjælpe med at holde infektionen i skak, skriver den tyske regerings talsmand, Steffen Seibert på Twitter.

I første omgang var der også betydelig frustration over appen lige syd for grænsen. Her har mange fra det danske mindretal en dansk og ikke en tysk appstore på deres telefon. Derfor kunne sydslesvigere og andre med danske systemer ikke gøre brug af den nye teknik.

Allerede dengang blev det annonceret fra Berlin, at der blev arbejdet på sagen.

- Corona-appen er på en måde et stort eksperiment, og det der bliver konstant arbejdet med udviklingen, siger Natascha Garloff fra den tyske stats informationstjeneste.

Annonce

Millioner er tilmeldt

Aktuelt har Robert Koch Instituttet, der er ansvarlig for appen, efter to uger registeret 14 millioner downloads af appen, der er tilgængelig til både iPhone og android-telefoner. Instituttet er Tysklands nationale enhed til overvågning og forebyggelse af smitsomme sygdomme.

Appen melder, hvis man gennem længere tid har været tæt på en person, der efterfølgende viser sig at være smittet.

På hjemmesiden www.coronawarn.app findes informationer om appen samt links til, hvor den kan hentes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce