Annonce
Sport

Danske golfprofiler får sløv start på Wentworth

Sam Greenwood/Ritzau Scanpix
Søren Kjeldsen, Lucas Bjerregaard og Thomas Bjørn halter langt efter toppen i BMW PGA Championship.

Danskerne må foreløbig spejde langt efter et topresultat i denne uges BMW PGA Championship på European Tour.

Efter første runde på Wentworth-banen indtager Søren Kjeldsen en delt 85.-plads som den bedst placerede dansker i den prestigefyldte turnering med en samlet præmiesum på 47 millioner kroner.

Kjeldsen gik åbningsrunden i 73 slag - et over banens par - hvilket betyder, at han er hele otte slag fra engelske Matt Wallace på førstepladsen.

Wallace er en god bekendt af det danske golfpublikum, efter at han i 2018 vandt Made in Denmark.

Ud over Kjeldsen deltager Lucas Bjerregaard og Thomas Bjørn også i turneringen. Bjerregaard er placeret på 105.-pladsen efter en åbningsrunde i 75 slag - tre over banens par.

Bjerregaard kæmpede sidste år med om sejren og endte på tredjepladsen.

Bjørn var torsdag et enkelt slag bedre end Bjerregaard og er delt nummer 100.

Alle tre danskere er efter torsdagens runder i fare for at misse cuttet til weekendens finalerunder, medmindre de fredag spiller sig op i feltet.

Sidste år blev BMW PGA Championship vundet af italienske Francesco Molinari.

Den forsvarende mester indledte torsdag turneringen med en runde i 69 slag og har dermed tre slag op til Wallace på førstepladsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce