Annonce
Sport

Danske golfspillere falder tilbage på finaledag i Dubai

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Golfspillerne Jeff Winther og Søren Kjeldsen gik fjerde runde i Dubai Desert Classic i to slag over par.

Fjerde og sidste runde af golfturneringen Dubai Desert Classic gik formentlig langtfra, som Søren Kjeldsen og Jeff Winther havde håbet.

De to danskere gik ind til runden placeret på henholdsvis en delt 10.- og 13.-plads efter at have været bedst af alle lørdag, men sluttede begge på en delt 37.-plads.

Det skyldes en skidt dag søndag, hvor Kjeldsen gik de 18 huller i otte slag over par, mens Winther blot var et enkelt slag bedre.

Søren Kjeldsen lavede hele otte bogeys og en dobbelt bogey, ligesom det blev til to birdies.

Jeff Winther lavede seks bogeys, en dobbelt bogey og en birdie.

Niklas Nørgaard Møller og Joachim B. Hansen var med i weekendens finalerunder og sluttede begge på en delt 58.-plads.

Benjamin Poke, Rasmus Højgaard og Thomas Bjørn stillede også op i turneringen. De to førstnævnte klarede ikke cuttet fredag, mens Bjørn trak sig efter tre huller på første runde.

Australske Lucas Herbert tog sejren i European Tour-turneringen efter omspil med sydafrikanske Christiaan Bezuidenhout. Han sluttede i ni slag under par.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce