Annonce
Sport

Danske golfspillere holder sig til i toppen i Mauritius

Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix
Rasmus Højgaard og Søren Kjeldsen er begge i top-10 inden weekendens finalerunder i Mauritius.

To danskere skal kæmpe med om sejren, når der i weekenden skal spilles finalerunder i golfturneringen Afrasia Bank Mauritius Open.

Både Rasmus Højgaard og Søren Kjeldsen er således at finde på en delt niendeplads i European Tour-turneringen efter anden runde fredag.

Den kun 18-årige Højgaard fortsatte sit flotte spil fra torsdagens indledende runde, da han fredag gik de 18 huller i tre slag under par. Han er dermed samlet ni slag under.

Det samme er Kjeldsen, der modsat Højgaard løftede sit spil en smule fredag ved at gå runden i fem slag under.

Højgaards runde var lidt af en rutsjebanetur med en eagle, tre birdies og to bogeys.

Kjeldsen var en smule mere stabil med seks birdies og en enkelt bogey.

Knap så godt gik det for Benjamin Poke og Jeff Winther. De to klarede ikke cuttet og må derfor pakke kufferten og tage hjem.

Turneringen føres af skotske Calum Hill, der er 12 slag under par.

I sidste uge fik Rasmus Højgaard debut på European Tour i Sydafrika.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];