Annonce
Sport

Danske kvinder sikrer EM-bronze i holdkap i svømning

Stefan Wermuth/Reuters
Pernille Blume og co. sikrede bronze til det danske hold i 4 x 50 meter fri ved kortbane-EM i svømning.

Den danske holdkap for kvinder i 4 x 50 meter fri sørgede fredag aften for dansk succes ved kortbane-EM i svømning.

I Glasgow sørgede holdet for at svømme sig til en bronzemedalje, da det gik løs i bassinet i Skotland.

Det franske hold hentede EM-guld, mens sølvet gik til Holland.

Pernille Blume var med på det danske hold i stedet for unge Emily Gantriis, der var med til at svømme holdet i finalen tidligere fredag.

Fredag aften bestod det danske hold derfor af Julie Kepp Jensen, Jeanette Ottesen, Emilie Beckmann og Pernille Blume, og de fire kvinder svømmede sammenlagt i tiden et minut og 35,24 sekunder

Det var anden gang fredag aften, at Blume var i bassinet, da hun tidligere måtte tage til takke med en femteplads i finalen i 50 meter fri.

Blume var sidste dansker i vandet, og OL-guldvinderen fra 2016 var en stor årsag til, at danskerne hentede bronzemedalje.

Pernille Blume hørte således til de hurtigste svømmere i finalen overhovedet, da hun klokkede ind på de sidste 50 meter for Danmark med tiden 23,20 sekunder.

Danmark har i alt 23 svømmere med ved EM på kortbane.

Flere unge navne bruger primært mesterskabet til at få en forsmag på livet som professionel svømmer, mens der har været ambitioner om finaler og medaljer for de mere garvede navne.

4 x 50 meter fri var da også på forhånd et af de danske fokusområder ved kortbane-EM, som hører til det mindst prestigefyldte af de store mesterskaber.

Flere af Danmarks bedste svømmere - eksempelvis Mie Ø. Nielsen og Viktor Bromer - deltager ikke i mesterskabet. Ved OL næste år svømmes der på langbane.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce