Annonce
Sport

Danske Nacra 17-sejlere nærmer sig VM-medaljer

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lin Ea Cinholt og Christian Peter Lübeck var fredag de bedste Nacra 17-sejlere ved VM i Auckland.

Ved det igangværende VM i New Zealand i bådklasserne 49er, 49erFX og Nacra 17 er der størst mulighed for en dansk medalje i sidstnævnte bådklasse.

Nacra 17-sejlerne Lin Ea Cinholt og Christian Peter Lübeck var fredag de bedste på VM's fjerde dag, og efter placeringer som nummer ni, fem og fire avancerer den danske duo fra en syvendeplads til en fjerdeplads i den samlede stilling.

Det giver god mulighed for at avancere op på medaljeskamlen i løbet af weekendens afsluttende sejladser.

Danskerne er fire point efter både et britisk makkerpar på tredjepladsen og australierne på andenpladsen, mens der er 11 point op til italienerne i front af konkurrencen.

Natacha Violet Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov ligger nummer 30 og er reelt uden medaljechance i Nacra 17. Den unge besætning har dog først OL i 2024 som sit mål.

I kvindernes 49erFX svarede Ida Marie Baad og Marie Thusgaard tilbage på en skidt torsdag. Fredagen blev godt nok indledt med en 18.-plads i vandet ud for Auckland, men den følgende sejlads gav en tredjeplads, før danskerne vandt dagens sidste sejlads.

Dermed avancerer duoen fra en tiendeplads til en femteplads og har også mulighed for at få en medalje med hjem fra New Zealand. Anne-Julie Schütt og Iben Nielsby ligger nummer 16.

Af de fire danske besætninger i herrernes 49er er Jonas Warrer og Jakob Precht Jensen det bedste bud på et dansk topresultat. Duoen ligger nummer 12 før de afsluttende sejladser.

Danmark har sikret sig en OL-nationsplads i alle tre bådklasser, men der er ikke sat navn på OL-besætningerne.

Det skal denne uges VM i Auckland samt næste års VM, der ligger allerede i februar i Australien, afgøre.

Den besætning fra hver bådklasse, der over de to mesterskaber opnår det bedste resultat, får OL-billetten.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];