Annonce
Nordtyskland

Danske pendlere kan uhindret køre på arbejde i Tyskland

Tyskland har foreløbig ingen planer om at genindføre permanent indrejsekontrol. Men der bliver foretaget stikprøver, hvor de rejsen kan blive afkrævet en negativ coronatest. 
Selvom Tyskland skærper indrejsereglerne på grund af coronamutationer, er det stadigt muligt at pendle ind fra Danmark for at komme på job i Tyskland.
Annonce

FLENSBORG: Fra torsdag kræver Tyskland friske, negative test af personer, som rejser ind fra et område med særligt høje smittetal, eller hvor nye og mere smitsomme variationer af virussen er i omløb. Men på daglig basis bliver pendlere med bopæl i Danmark og job i Tyskland ikke påvirket af de nye regler.

Ganske vist er Danmark at finde på Robert Koch Instituttets liste over risikozoner, ligesom der er fundet tilfælde af den britiske coronamutation i landet. Men rejsende er udtrykkelig undtaget fra test- og meldepligten, hvis de krydser grænsen af erhvervsmæssige grunde. Andre rejsende har pligt til at lade sig registrere og præsentere en frisk test, hvis de har opholdt sig længere end 24 timer i et risikoområde som Danmark, eller med andre ord har fast bopæl der.

Robert Koch Instituttet er Tysklands nationale enhed for overvågning og bekæmpelse af smitsomme sygdomme.


Udlandsrejser til risikoområder passer ikke sammen med en epidemi. Mutationer udgør en øget fare for sundheden. Derfor skal det så vidt muligt forhindres, at disse virusser bliver spredt i Tyskland.

Sundhedsminister Jens Spahn


Tyskland har foreløbig ingen planer om at indføre permanent grænsekontrol. Men som hidtil gennemfører forbundspolitiet periodiske stikprøvekontroller både ved grænsen til Danmark og de øvrige ydergrænser. Her kan rejsende så også blive afkrævet en negativ test.

Annonce

Skal registreres

Også i forhold til borgere med bopæl i Tyskland bliver der strammet op efter ophold i risikozoner. Inden ankomsten til Tyskland skal de pågældende digitalt udfylde en indrejseerklæring. Senest 48 timer efter hjemrejsen skal de lokale sundhedsmyndigheder have en negativ test. Er turen gået til et højrisikoområde som Danmark, og har opholdet varet længere end 24 timer, skal de rejsende også her kunne fremlægge en negativ test, der maksimalt må være taget 48 timer tidligere.

- Udlandsrejser til risikoområder passer ikke sammen med en epidemi. Mutationer udgør en øget fare for sundheden. Derfor skal det så vidt muligt forhindres, at disse virusser bliver spredt i Tyskland, forklarer sundhedsminister Jens Spahn til nyhedsbureauet dpa.

Annonce

Transit er tilladt

Regioner eller lande er højrisikoområder, hvis der er flere end 200 nye smittede per 100.000 indbyggere i løbet af syv døgn.

Rejsende er undtaget fra de nye regler, hvis de blot har rejst i transit gennem et risikoområde eller kører gennem Tyskland for at nå frem til et tredjeland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Live fra Venstres landsmøde: Inger Støjberg får ordet, når Stephanie Lose tager over som næstformand

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Regionalt For abonnenter

Sønderjysk rejsebureau tror på tysk genåbning til foråret: - Kør-selv-gæster venter bare på grønt lys

Annonce