Annonce
Indland

Danske Spil efterlyser seks millionærer

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Der er mange lottovindere for tiden, skriver Danske Spil, der således leder efter seks millionærer.

Seks potentielle millionærer mangler at indløse deres gevinstgivende kuponer. Det fortæller Danske Spils pressechef Marie Grabow Westergaard.

De seks spillere har købt deres kuponer i vidt forskellige dele af landet, men har alle det til fælles, at de har investeret penge i en lottokupon med en gevinst på 1.000.000 kroner eller derover og endnu ikke har indløst den.

- Jeg tror, det har noget at gøre med, at vi er i enden af ferien. Måske har man købt en kupon i ferien, og så er hverdagen begyndt igen, og så har man lige glemt at få den tjekket, siger pressechef Marie Grabow Westergaard.

De fleste indløser deres millionærkuponer inden for relativt kort tid. Derfor er det usædvanligt, at Danske Spil nu mangler seks potentielle millionærer.

- Det er meget normalt, at der går et par dage. Nogle bliver meget ivrige og vil gøre det med det samme, mens andre bliver grebet af lotto-panik og skal have nogle dage til lige at sunde sig, siger Marie Grabow Westergaard.

Kuponerne er købt i Taastrup, København, Kerteminde, Give, Hammel og Odense. Fem af millionærkuponerne blev købt sidste og forrige uge, mens den sjette blev købt i juni.

Der er tale om både Lotto- og Eurojackpot-kuponer.

Kuponerne kan indløses, op til et år efter de er købt. Hvis der går mere end et år, ryger gevinsten ind i puljen til fremtidige spil.

Danske Spils pressechef understreger, at virksomheden selv har en interesse i at finde vinderne. Det er det, forretningsmodellen drejer sig om, understreger hun.

- Lige nu har vi prøvet at gøre opmærksom på det gennem pressen. Hvis der går lidt længere, begynder vi selv med annoncer eller radiospots at lede efter folk, siger Marie Grabow Westergaard.

Den mest værdifulde kupon blev købt i en kiosk i København og kan ifølge Danske Spil indløses for 5.988.628 kroner.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce