Annonce
Sønderborg

Danske Tour de France-etaper er snart på plads

Tour de France-arrangøreren ASO besøger i disse dage Danmark og var mandag forbi Sønderborg. Arkivfoto: Timo Battefeld
Folkene bag verdens største cykelløb er i denne uge i Danmark for at få styr på mål- og startområder. Allerede til foråret bliver ruterne offentliggjort.

Der kommer ikke til at gå lang tid, før danskerne helt nøjagtigt kan se, hvor Tour de France-feltet kommer susende forbi i 2021.

- Vi regner helt sikkert med i løbet af 1. kvartal at kunne offentliggøre den danske rute, siger Alex Pedersen, der leder planlægningen og afviklingen af de tre første etaper af Tour de France i 2021, som begynder med en enkeltstart i København og efterfølgende to etaper gennem Danmark.

Hele ruten for Tour de France 2021 bliver først offentliggjort oktober 2020, men danskerne har altså fået lov til at løfte sløret for deres del af ruten før tid. Noget som er kutyme, når Tour de France besøger andre lande.

I denne uge har de danske arrangører besøg af folk fra ASO, den franske organisation bag Tour de France. Formålet er at få styr på, præcis hvor der skal være mål og start i de involverede byer. Første stop var mandag i Sønderborg.

- Danmark har været meget tidligt i gang med planlægningen i forhold til mange andre. Jeg er primært her for at forklare, hvad der forventes af logistik, siger Stephane Boury, der er ASO's ansvarlige for etapeafslutningerne i verdens største cykelløb.

Annonce

Vi har rigtig meget på plads. Vi kan langt hen ad vejen få det, som vi gerne vil, hvis sikkerheden og infrastrukturer fungerer

Jesper Worre, ruteansvarlig

Rigtig meget på plads

ASO undersøger også, hvor de kan placere pressecentrene og Tour-landsbyer, hvor både fans og særligt indbudte gæster kan få et glimt af holdbusserne og cykelstjernerne inden dagens etape. En gang før jul vender franskmændene tilbage for at se på selve ruterne.

- Samarbejdet kører rigtig godt. Vi ser og synes, de samme ting er vigtige. Vi har rigtig meget på plads. Vi kan langt hen ad vejen få det, som vi gerne vil, hvis sikkerheden og infrastrukturer fungerer, siger Jesper Worre, som er ruteansvarlig for de danske etaper.

Under besøget i Danmark mødes ASO med kommunerne samt repræsentanter for både det lokale politi og rigspolitiet, der har nedsat et nationalt Tour de France-sekretariat.

- Den gule folkefest skal gerne blive en festlig og fornøjelig dag. Tour de France kommer til at fylde meget, men derfor skal danskere, der ikke er så interesseret i cykelløbet også have en forholdsvis normal weekend, understreger vicepolitiinspektør og sekretariatsleder Jens Reusch.

Vejene bliver typisk lukket fire timer før, rytterne kommer forbi. Sønderborg og Nyborg er målbyer, mens Roskilde og Vejle er startbyer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce