Annonce
Sport

Danske Tour-etaper præsenteres 4. februar

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Detaljer omkring Tour de Frances visit på de danske veje afsløres ved en præsentation i Vejle 4. februar.

I begyndelsen af februar bliver der offentliggjort flere detaljer om en af tidernes største sportsbegivenheder på dansk jord.

4. februar klokken 13 vil ruten for de tre Tour de France-etaper, der køres på dansk grund i 2021, blive præsenteret. Det sker på et pressemøde i Vejle, hvor løbsdirektør Christian Prudhomme blandt andre vil være til stede.

Det oplyser arrangøren i en pressemeddelelse.

Det er allerede kendt, at etapeløbet åbner med en enkeltstart i København.

2. etape går fra Roskilde til Nyborg, mens 3. etape går fra Vejle til Sønderborg.

Den eksakte Tour-rute mellem byerne er dog ikke offentligheden kendt.

Tidligere har Alex Pedersen, der er direktør for det danske Tour-selskab, sagt til Politiken, at Tour-feltet ikke kommer forbi den berømte og berygtede Kiddesvej i Vejle.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S), overborgmester og bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark Frank Jensen samt borgmestre fra de fire øvrige mål- og startbyer og borgmestre fra de danske gennemkørselskommuner vil også være til stede ved præsentationen af etaperne.

Det var i februar sidste år, at Danmark blev præsenteret som vært for Tour-åbningen i 2021.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Ny hobbybutik åbner i Kolding

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Annonce