Annonce
Sport

Danske venner sms'er islænding: De vil ikke tale med mig

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Sigvaldi Gudjonssons danske venner er bekymrede før Islands kamp mod Ungarn ved håndbold-EM.

Danmarks EM-skæbne ligger delvist i Islands hænder, når de sidste kampe i det indledende gruppespil spilles onsdag.

Det kan den islandske fløjspiller Sigvaldi Gudjonsson mærke i sin indbakke, som vennerne fra Danmark har skrevet flittigt til.

Gudjonsson spillede i en årrække i Århus Håndbold og har et stort netværk i Danmark.

- Jeg fik også en masse beskeder før kampen mod Danmark. Men nu er det nogle beskeder, hvor de skriver, at de ikke gider at snakke med mig, hvis vi taber onsdag.

- Det er altid lidt sjovt, når man har nogle venner i Danmark, der er lidt pressede over det, joker Sigvaldi Gudjonsson.

Danmark står i en noget uvant situation ved EM, hvor danskerne skal bruge en islandsk sejr over Ungarn, mens Danmark selv skal slå Rusland for at komme videre.

Omvendt er Island vant til at være under stort pres ved EM- og VM-slutrunder, så Gudjonsson nyder, at rollerne nu er byttet om.

- Jeg synes, at det er lidt sjovt. Det er selvfølgelig trist for Danmark, og jeg har da også lidt dansk i mig, så jeg håber da lidt, at de går videre.

- Men de skal selvfølgelig stole på, at vi vinder, så det er en lidt mærkelig situation, siger fløjprofilen, der til daglig spiller i norske Elverum.

Island, der allerede er klar til mellemrunden, spiller onsdag klokken 18.15 mod Ungarn i Malmö Arena. Danmark møder Rusland klokken 20.30 samme sted.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

112

Lastbil ramt af bom i overkørsel i Ribe

Annonce