x
Annonce
Sport

Dansker gennemfører ironman på Antarktis som den første

Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Mere end 72 timer har det taget danske Anders Hofman at gennemføre en ironman på Antarktis.

Den danske triatlet Anders Hofman afsluttede tirsdag formiddag dansk tid en ironman på Antarktis.

Annonce

Det oplyser de folk, der er rejst med ham til Antarktis, på Twitter.

En ironman består af 3,9 kilometer svømning efterfulgt af 180 kilometer cykling og et maratonløb på 42,2 kilometer.

Det har taget Anders Hofman 72 timer, 54 minutter og ni sekunder at komme endeligt i mål. Med sig havde han et hold på syv personer, der bestod af to guider, sin bror og et kamerahold på fire.

- Wow, vi gjorde det. Men de ting, som holdet og jeg måtte gå igennem undervejs, var så meget mere voldsomt, end nogen af os nogensinde havde forestillet os, siger Anders Hofman i en pressemeddelelse.

- Antarktis viste sig fra sin mest brutale side, og på et tidspunkt frygtede flere af os for vores liv.

Den 29-årige triatlet er den første nogensinde til at gennemføre en ironman på det meget kolde kontinent nær Sydpolen.

På grund af kraftig vind og snestorm har Anders Hofman undervejs været nødt til at holde pause i samlet 27 timer.

- Det var en helt utrolig oplevelse, som i den grad tvang os alle til at skubbe vores grænser og vores frygt. Vi fik vist lige præcis det, som det hele handler om: At grænser kun er en opfattelse af, hvad der er muligt, siger Anders Hofman.

Derfor har han også brugt en del mindre tid end de knap 73 timer, hvis man vælger at fraregne pauserne.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Vis noget trailer-tålmodighed

Det er fornuftigt, at Kommunernes Landsforening nu anbefaler, at landets genbrugspladser åbner tirsdag. Det må kunne lade sig gøre uden, at borgere og medarbejdere kommer i nærkontakt med hinanden og coronavirus. Især hvis vi som borgere opfører os fornuftigt. Det har det desværre skortet på i den seneste tid. Nogle har puttet haveaffald i containere til genbrugstøj. Andre har forsøgt at trænge ind på genbrugspladserne, siden de blev lukket 11. marts. I Haderslev vil man derfor lade det kommunale beredskab være en slags vagtværn, der skal holde ro og orden ved genbrugspladserne. Det lyder som en dårlig vittighed, men der er hos kommunen en reel frygt for, at borgerne ikke af sig selv vil følge anvisningerne og for eksempel holde behørig afstand til hinanden. Selvfølgelig kan det være frustrerende ikke at kunne komme af med sit haveaffald, gamle møbler og hvad vi ellers kører på genbrugspladsen med. Især på denne tid af året, da det er højtid for årets første oprydning i hus og have. Men de frustrationer må aldrig gå ud over sagesløse kommunale medarbejdere. Lukninger og genåbninger af genbrugspladserne skal helst være en landsdækkende beslutning, hvis man ikke skal risikere, at folk begynder at krydse kommunegrænser for at finde en åben plads. Men når nu de fleste genbrugspladser bliver tilgængelige på tirsdag, er det ikke en pligt, at man bruger dem fra dag 1. I mange husstande kan man sagtens vente én eller flere uger med at komme afsted. Hvis det er strengt nødvendigt, så vis noget trailer-tålmodighed, om man så må sige. Det er vigtigt at blive i sin bil så meget som muligt, mens man holder i en formentlig lang kø uden for genbrugspladsen. Det kan komme til at tage meget længere tid end normalt at komme af med affaldet, når der kun må være ti personer ad gangen på en genbrugsplads - inklusive personalet. Danskerne har indtil nu generelt været gode til at vise samfundssind. Lad også det samfundssind komme til udtryk ved og på genbrugspladserne.

Erhverv 112

40 ansatte har fået en fyreseddel hos specialist i butiksinventar: Alle ansatte går ned i løn

Annonce