Annonce
Sport

Dansker vinder VM-guld i maraton for enerkajak

Silkeborg-roeren Mads Brandt Pedersen tog lørdag sin anden guldmedalje ved maraton-VM i Kina.

Kajakroeren Mads Brandt Pedersen vandt lørdag VM-guld i maraton for enerkajak.

Det var Pedersens anden guldmedalje ved mesterskabet, efter at han også roede først i mål fredag i konkurrencen for U23-roere ved stævnet i Shaoxing i Kina.

- Jeg kan næsten ikke fatte, at drømmen gik i opfyldelse. Midtvejs i løbet følte jeg mig en smule træt ovenpå gårsdagens løb for U23.

- Derfor forsøge jeg at spare kræfter frem til afslutningen, hvor jeg heldigvis fandt ekstra energi, siger Mads Brandt Pedersen efter løbet i en pressemeddelelse fra Dansk Kano og Kajak Forbund.

Roeren fra Silkeborg Kajakklub tilbagelagde lørdag den knap 29,7 kilometer lange distance på 2 timer, 8 minutter og 34 sekunder.

Det var lidt mere end et sekund bedre end portugisiske Jose Ramalho, som blev toer. Argentineren Franco Balboa kom ind på tredjepladsen kort efter.

Klubkammeraten Nicolai Winther deltog også i konkurrencen i Kina og endte på 14.-pladsen.

/ritzau/

Annonce
Dansk Kano og Kajak Forbunds artikel om Mads Brandt Pedersen på forbundets hjemmeside
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce