Annonce
Sport

Danskere markerer sig på femte etape af Tour Down Under

Michael Mørkøv endte på fjerdepladsen på femte etape af Tour Down Under og fik noteret samme tid som vinderen.

Den italienske cykelrytter Giacomo Nizzolo (NTT) sikrede sig lørdag sæsonens første sejr i cykelløbet Tour Down Under i Australien.

I en massespurt på femte og næstsidste etape pressede Nizzolo sig først over målstregen foran blandt andre danske Michael Mørkøv (Quickstep), der på fjerdepladsen fik noteret samme tid som vinderen.

I den samlede stilling overtager sydafrikanske Daryl Impey (Mitchelton-Scott) førstepladsen fra australieren Richie Porte (Trek-Segafredo), der er efter med to sekunder.

Den danske verdensmester, Mads Pedersen, markerede sig for første gang i løbet, da han sammen med tre andre ryttere fik etableret et udbrud, som på et tidspunkt havde opbygget et forspring på to minutter.

20 kilometer før mål på kategori 2-stigningen Kerby Hill fik en håndfuld ryttere kontakt med udbrydergruppen. Deriblandt Richie Porte, der før etapen lå på løbets førsteplads.

Sprinterne i feltet blev kortvarigt hægtet af på Kerby Hill, der har en gennemsnitlig stigningsprocent på 5,8.

Da udbryderne passerede ti kilometermærket var det med et forspring på 18 sekunder. Hovedfeltet satte jagten ind, og med seks kilometer tilbage blev udbryderne opslugt.

Efter 149,1 kilometer endte etapen med en massespurt i Victor Harbor og Giacomo Nizzolos første sejr siden august, da han vandt første etape i det spanske løb Vuelta a Burgos.

Ingen af feltets danske ryttere er blandt de ti øverste i den samlede stilling, ligesom Mads Pedersen heller ikke endte i top-10 ved lørdagens etape.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce