Annonce
Sport

Danskere skal tage sig i agt for irsk luftmonster

Lee Smith/Ritzau Scanpix
Shane Duffy har scoret to mål mod Danmark. Hans hovedspil er i særklasse, advarer danske spillere og Hareide.

Med to indkasserede mål i de fem kampe mod Irland i løbet af de seneste to år har det danske fodboldlandshold haft godt styr på irernes ofte halvtamme og forudsigelige offensiv.

Men ser man nærmere på de to mål, har irerne alligevel en styrke, som Danmark har svært ved at dæmme op for. Begge Irlands mål er nemlig scoret af forsvarsspilleren Shane Duffy efter dødbolde.

Og det er ingenlunde tilfældigt, at det netop er Brighton-klippen, der har været det danske forsvars bøddel.

Med sin gode timing og enorme springkraft er han utrolig skarp i modstandernes felt, lyder det fra spillerne Thomas Delaney og Simon Kjær samt landstræner Åge Hareide.

- Shane Duffy er et våben. Vi kan have nok så gode hovedstødsspillere, mig selv inklusive, men der er typer i fodbold, hvor man bare må tage hatten af.

- Når han kommer ind i en duel, så er det svært at have med at gøre. Det handler om at minimere de situationer, hvor han kan få mulighed for at komme med frem, siger Thomas Delaney.

Med sine 193 centimeter er Shane Duffy ikke meget højere end mange andre forsvarsspillere, men han er stærkere, mener Delaney.

Duffy udlignede sent i kampen, da Danmark og Irland i juni spillede 1-1 i Parken. Ved den lejlighed vandt han en hovedstødsduel med Simon Kjær og scorede.

- Det er dødbolde, de er stærkest på, og Shane Duffy er et ordentligt skur, og han er rigtig, rigtig dygtig. Det vidste vi udmærket godt, da han scorede sidst.

- Han fik en perfekt slået bold, og han kom de der 20-30 centimeter højere. Hvis man skal tage et skridt bagud for at komme op til ham, mens han kommer i løb, så ved man godt, det er slut.

- Så vi kommer til at lægge en plan for, hvordan vi skal lukke ham ned, siger anfører Kjær.

Åge Hareide medgiver, at Duffy har et unikt hovedspil, men han advarer samtidig mod kun at fokusere på forsvarsspilleren, der har scoret tre mål i 30 landskampe for Irland.

- Det er ikke tilfældigt, at det lige er ham, der har scoret to mål mod os, selv om det er lidt underligt, at han ikke er lige så farlig mod andre hold end Danmark. Han er stærk i luften og en stor trussel på dødbolde.

- Men vi skal ikke kun koncentrere os om ham, for vi skal have fokus på, hvordan vi generelt står rigtigt organiseret på modstandernes dødbolde, for det plejer vi at være gode til. Vi har jo højde og fysik på vores hold, siger landstræneren.

Irlands landstræner, Mick McCarthy, roser Shane Duffys evner i begge ender af banen.

- Han er vigtig for vores hold og har været det i lang tid. Han er en topklasse forsvarsspiller, og så er han god i modstanderens felt.

- Han er en trussel på frispark og hjørnespark, så vi er afhængige af gode leveringer til ham, siger McCarthy.

- Men det vil også være fint, hvis der er andre, der scorer mod Danmark, tilføjer landstræneren.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce