Annonce
Indland

Danskerne bakker op om grøn omstilling

Hvis Danmark skal have vækst og velfærd i fremtiden, er grøn omstilling en forudsætning. Det mener et flertal af danskerne, der støtter op om, at omstillingen gerne må koste på kort sigt, viser måling.

Klimaforandringerne er menneskeskabte, og hvis vi skal sikre fremtiden, må vi investere i den.

Det mener et stort flertal af danskerne, viser tænketanken CONCITOs Klimabarometer 2015.

Af de i alt 2.030 adspurgte anerkender 82 procent, at klimaforandringerne er reelle og menneskeskabte, mens blot seks procent benægter den globale opvarmning.

»Det er glædeligt, at danskernes bevidsthed om klimaforandringerne og deres konsekvenser er klar og nogenlunde stabil i forhold til tidligere målinger. Det betyder, at vi kan fokusere på, hvordan vi som borgere, forbrugere og samfund kan gøre noget effektivt ved den globale opvarmning,« siger sekretariatsleder i CONCITO, Michael Minter.

Hvis der i fremtiden skal skabes vækst og sikres velfærd, mener et flertal af danskerne samtidig, at det er nødvendigt at ændre på nogle mønstre herhjemme.

»Undersøgelsen viser, at 60 procent af danskerne siger, at de er helt eller delvist enige i, at grøn omstilling af Danmarks forbrugs- og produktionsmønstre er en afgørende forudsætning for danskernes velfærd. Samtidig siger 64 procent, at omstillingen gerne må koste noget på kort sigt, så længe det giver gevinst på lang sigt,« siger Michael Minter.

Blandt de deltagende i undersøgelsen var der størst opbakning til omstillingen blandt rød bloks vælgere, men der sås dog en generel tendens til, at ønsket om yderligere klimahandling er udbredt i hele befolkningen.

Klimabarometeret sætter spørgsmålstegn ved, om regeringen har befolkningen med sig i den hidtidige politiske linje på klima- og miljøområdet. Ønsket om yderligere klimahandling er udbredt i hele befolkningen, og ifølge tænketanken vil der være bred folkelig opbakning til et grønt flertal henover midten i dansk politik.

CONCITOs Klimabarometer har siden 2010 kigget på udviklingen i danskernes viden, holdninger og handlinger i forhold til klimaudfordringen. 2015-målingen er foretaget af analysevirksomheden Analyse Danmark blandt 2.030 repræsentativt udvalgte danskere.

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Dorthes 15-årige datter blev fundet død på sin efterskole: - Da de nævnte, at det var Sanja, rejste jeg mig, gik ind i stuen og skreg helt vildt

Navne For abonnenter

Stine fra Landmand søger kærlighed sagde ja til Niels hjemme i haven: - Der er ikke nogen af os, der passer ind på et slot eller i en kirke

EfB

Jeppe Højbjerg: Jeg er bekymret for EfB’s fremtid

Esbjerg For abonnenter

Aleksander udsatte sig selv for smerte, da han brugte en lighter og en tøjklemme til at brænde et 30 centimeter motto på sin venstre arm: - Det blev nærmest en slags hjernevask

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Varde

Tidligere byrådsmedlem står frem og retter kritik mod kommunen i sag om mulig svindel med kommunale midler

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

EfB For abonnenter

EfB lukkede sæsonen med dødkedelige 94 minutter og 2-2 mod Jammerbugt: Mareridtet er forbi – eller er det?

Kultur For abonnenter

Succesforfatterens triste ungdom: Mobberi på seminariet kom til at præge hele hendes liv

Billund

Maria deler sin overvægt ærligt på sociale medier - også når det går den forkerte vej: - Jeg har altid spist, når livet gjorde ondt

Annonce